Csodás Magyarország: Budapesti séták földön, vízen, levegőben

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 11. 14:43

A hagyományos buszos vagy gyalogos, Budapest klasszikus látnivalóit bemutató városnézések mellett ma már számos alternatív lehetőség és jármű adódik a főváros felfedezésére.

Habokat szelve

Ha romantikus városnézésre vágyunk, irány a Duna! A panorámaüveges vagy nyitott oldalú sétahajókon semmi sem marad rejtve szemünk elől a folyó két partján sorakozó attrakciók közül.

Romantikus sétahajózás a Dunán

Fotó: 123rf.com

Az esti hajózást a fényárban úszó város és egy pohár pezsgő még meghittebbé teszi.

 

Kétéltűn vagy levegőben

Ritka élmény a város egyetlen kétéltű buszával (RiverRide) csobbanni a Dunába, majd 50 percnyi „hajókázás” után újra partot érni, és folytatni a másfél órás városnézést négy keréken.

Szárazföldön és vízen egyaránt tud közlekedni

Fotó: 123rf.com

Madártávlatból még gyönyörűbb Budapest, ha ezt az élményt keressük, a Budaörsi repülőtérig kell csupán mennünk, ahonnan a félórás sétarepülések indulnak.

 

Három és négy keréken

A városnézés világszerte bevett formája a hop on-hop off buszokkal főként azoknak ajánlott, akik saját tempójukban szeretnének képet kapni a városról. Az útvonal 24 órán belül bármelyik megállónál megszakítható és tetszőlegesen folytatható a következő busszal, 48 órás jeggyel akár másnap is.

Bármelyik megállónál megszakítható a hop on-hop off buszos városnézés

Fotó: 123rf.com

Aki Budapest rejtett kincseire is kíváncsi, válassza a hangulatos Tuk Tuk triciklit, amely méreténél fogva szinte bárhova be tud hajtani, és a 2 és fél órás túra során kedvünkre megáll egy rövid pihenőre vagy egy fotóra.

 

Nyeregben és egyensúlyozva

Remek aktív program a bringás városnézés. Az egyik látványos útvonal végigvezet a Duna mindkét partján a Margit híd és a Szabadság híd között, majd felvisz a budai Várba, végül az Andrássy úton halad a fenséges Hősök teréig.

Bárki könnyen elvezeti a segwayt

Fotó: 123rf.com

Igazán szórakoztató módja a városnézésnek a segwayezés, ezt a különleges járgányt bárki könnyedén el tudja vezetni, pusztán a teste egyensúlyának áthelyezésével.

 

Tematikus sétákon

A legváltozatosabb városnézés azoknak, akik már jól ismerik a főcsapásokat, de kíváncsiak minden apró részletre, történetre. A Magyar Sétaszövetség tagjai kifogyhatatlanok az ötletekből, ha mesélésről van szó.

Budapest szecessziós épületei megérnek egy sétát

Fotó: 123rf.com

Alternatív sétáikon feltárulnak többek közt a gellérthegyi futballmesék, belezúgunk Zugligetbe, szó szerint belekóstolhatunk a budapesti Kínába, magával ragad a csodás szecessziós épületek vagy akár a pesti sör sztorija.


A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány Csodás Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: