Debrecen is programokkal készül a Turizmus Világnapjára

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 23. 15:34

Belvárosi helytörténeti séta és nagyerdei kerékpáros túra várja az érdeklődőket Debrecenben szeptember 27-én.

Az ünnepnap délelőttjén belvárosi sétán, délután pedig kerékpáros túrán ismerkedhetnek az érdeklődők Debrecen ismert és rejtett helytörténeti érdekességeivel, látnivalóival. Mindkét programon helyi idegenvezető kalauzolja a résztvevőket.

A sétán részt vevők megismerhetik Debrecen történetét és főbb turisztikai látványosságait

Fotó: VisitDebrecen

Debreceni korzó – belvárosi városnéző séta

A Debrecen történelmi belvárosában vezetett helytörténeti városnéző séta során az érdeklődők megismerhetik Debrecen történetét és főbb turisztikai látványosságait, valamint érdekes információkat hallhatnak a kevésbé ismert épületekről, látnivalókról is.

A séta során többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a résztvevők: Miért egy folyó és hegy nélküli sík vidéken jött létre Debrecen?Mit jelent a város neve? Kik azok a cívisek? És a hajdúk? Melyik a város legrégebbi épülete? Honnan kapta a nevét az Aranybika Szálló? Hol lakott egykor Kossuth Lajos, és hogyan vált Debrecen a „szabadság őrvárosává”?

Séta időpontja: 2019. szeptember 27. péntek

Találkozó: 10 óra, Régi Városháza előtt (Piac u. 20.)

Séta időtartama: 1,5 óra

A kerékpáros városnéző túra a belvárosból indulva a Nagyerdőn át haladva járja végig a nevezetességeket

Fotó: VisitDebrecen

Debrecen két keréken – kerékpáros városnéző séta

Debrecen több mint 100 km hosszú kerékpárút-hálózata ideális feltételeket biztosít a város nevezetességeinek felfedezésére két keréken. A kerékpáros városnéző túra a belvárosból indulva a Nagyerdőn át haladva járja végig az ismert látnivalókat és rejtett helytörténeti érdekességeket. A

A túra során többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a résztvevők: Meddig húzódott egykor a város határa? Milyen emléket őriz a Líciumfa? Hogyan vált a Nagyerdő tivornyázó emberek tanyájából Debrecen közkedvelt parkjává? Melyik nagyerdei épület volt az ország egyik legnagyobb beruházása? Kiket ihletett meg anno az erdő és hogyan őrzi emléküket a park?

Túra időpontja: 2019. szeptember 27. péntek

Találkozó: 15 óra, Református Nagytemplom előtt

Túra időtartama: 1,5 óra

A kerékpáros túrára előzetes regisztráció szükséges a nora.erdei@visitdebrecen.com e-mail címre.