Délkelet-Ázsiában is írnak a magyar csúcsgasztronómiáról

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. szeptember 18. 22:06

Újabb, a hazai konyhát és budapesti éttermeket méltató írás jelent meg, ezúttal az indonéz Peak magazin Gourmet & Travel című kiadványában.

A cikk írója, Jennifer Chen tavaly októberben látogatott hazánkba, a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett, a csúcsgasztronómiánkat bemutató tanulmányút keretében. Az írónő a lap legfrissebb számában osztja meg olvasóival a nálunk tapasztalt gasztroélményeit: részletesen ír az Onyxról, hazánk második Michelin-csillagos étterméről, és kiemeli az ottani séf, Széll Tamás 2012-es Bocuse d'Or szakácsolimpián elért előkelő tizedik helyét is. Ismerteti az olvasókkal a csokoládékészítés szabályait is, melyeket a fővárosi Rózsavölgyi Csokoládéban ismert meg látogatása alkalmával. Részletesen ír a Tokaji borvidékről, az édes borokról, s még számos budapesti étteremben szerzett benyomásáról is. Említi többek között az ÉS bisztrót, a Zóna és a Pierrot éttermet is.

A Peak havonta megjelenő életmódmagazin, mely több is, mint egyszerű magazin: a sikeres emberek lapjaként tartják számon, mivel fontos szervezetek és multinacionális cégek partnerlapja. A lap Gourmet & Travel kiadványa negyedévente jelenik meg, elsősorban a luxus életstílus újdonságait és a gasztronómiai különlegességeket mutatja be az olvasóknak.

A kiadványt Malajziában, Indonéziában, Hong Kongban és Szingapúrban terjesztik.