Díszmadár-kiállítást tartanak a hétvégén Eszterházán

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 30. 11:33

2022. szeptember 3-án és 4-én, szombaton és vasárnap 9-18 óra között díszmadár-kiállítás lesz a fertődi Esterházy-kastély narancsházában –jelentette be Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A fertődi Esterházy-kastély és a Fertő-menti Madárbarátok Egyesülete közös szervezésében megvalósuló, különleges látványosságot ígérő rendezvényre csaknem egy tucat madárbarát-egyesület 45 kiállítója hozza el közel 300 madarát az ország minden tájáról. Köztük ritka és értékes madarak is lesznek, mint például lutino rózsakakadu, viola fényseregély, jákópapagáj, de látható lesz a kiállításon egy beszélő papagáj is.

Érdekességként: a hagyományok szerint Esterházy „Fényes” Miklós udvari zeneszerzőjének, Joseph Haydnnak is volt egy beszélő, éneklő jákópapagája.

A kiállításon jákópapagájt is láthatunk

Fotó: 123rf.com

A kiállítás különlegessége a látványröpde lesz, ahová egyszerre 10 látogató mehet be és csodálhatja meg a színpompás madarakat testközelből.

A fertődi Esterházy-kastély több kísérőprogrammal várja csodálatos kastélykörnyezetében a díszmadár-kiállításra látogatókat. Digitális madárfotó-kiállítás is színesíti a programkínálatot, a kastélyparkokat és -kerteket naponta kétszer, délelőtt 10.00 és délután 14.00 órakor induló, vezetett parktúrákon lehet alaposabban megismerni. Ez utóbbiakon szó esik majd a kastélykörnyezet madárvilágáról is.

A parktúrákra regisztrálni szükséges 2022. szeptember 2-ig az info@eszterhaza.humailto:info@eszterhaza.hu címen. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.