Elindult az ökoturisztikai Bike&Boat szlovák-magyar projekt

Forrás: turizmus.com

 2017. december 06. 17:14

A Csallóköz és a Szigetköz turisztikai attrakcióit közösen fejleszti a két ország az Európai Unió támogatásával.

A szigetközi Lipóton szakértői projektmegbeszéléssel kezdetét vette az Európai Unió Interreg-es pályázati rendszerén keresztül megvalósuló felső-dunai Bike&Boat projekt.

A jóváhagyott teljes költségvetés csaknem 3 millió euró, mely hozzá fog járulni a Duna-menti határrégió vonzerejének és látogatói számának növeléséhez a Duna szlovák és magyar oldalán egyaránt. A projekt fókuszában a határterület gazdag természeti- és kulturális örökségének hasznosítása, valamint egy egyedi termékstruktúrával rendelkező, vonzó és versenyképes európai turisztikai desztináció létrehozása áll.

A Csallóköz és a Szigetköz közös vendégvárása

Fotó: turizmus.com

Célja a Csallóköz és Szigetköz egységes határon átnyúló ökoturisztikai ernyőmárkájának kidolgozása és brandfejlesztés, amely koherens ökoturisztikai termékekre épül.
A tanácskozás két napján a Pozsony Megyei Önkormányzat (Bratislavský samosprávny kraj – vezető partner), Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata (az egyetlen magyar partner), a további 7 szlovák projektpartner képviselői, valamint külső turisztikai és településfejlesztési szakértők találkoztak Lipóton a projekt indulásának apropóján.
A partnerek három közös tevékenységet azonosítottak és tárgyaltak meg.
1. A „Szárazföldi Duna-delta” koncepció mentén közös marketing stratégia készítése, brand fejlesztés ökoturisztikai kínálatcsomagok összeállítása, közös arculat kialakítása.
2. Közös rendezvények és akciók a szemléletformálás és környezeti nevelés érdekében.
3. Kommunikációs tevékenységek, melyek magukba foglalják egy átfogó honlap, egy kapcsolódó mobil applikáció és egy Facebook profil fejlesztését két workshop kimenetei alapján.