(el)Rejtett Dimenziók – kiállítás a Faur Zsófi Galériában

Forrás: turizmus.com

 2020. február 03. 13:58

Február 5-én 19 órakor Szász János filmrendező nyitja meg Romvári Márton kiállítását a Faur Zsófi Galériában a Bartók Béla úton.

A Time Out magazin összegyűjtötte a világ 50 legmenőbb városnegyedét, ezen a listán a Bartók Béla út és környéke a 41. helyre került.

A terület kulturális, művészeti és közösségi életének pezsgése mögött a KULT11 Egyesület munkája áll. A Bartók Béla Boulevard (BBB) tavaszi és őszi programjában részt vevő Faur Zsófi Galéria a Bartók Béla u. 25. szám alatt, a villamosmegállóval szemben található.

Faur Zsófi 2001-ben nyitotta meg galériáját, amely először a Ráday utcában várta látogatóit, majd 2011-ben költözött át a Bartók Béla útra. A közgazdász végzettségű galériatulajdonos a magyar kortárs művészet képviseletét tűzte ki céljául a hazai és nemzetközi színtéren.

Romvári Márton és Faur Zsófi együttműködésének első fejezete 2002-re datálható, amely során egyéni kiállítás keretében mutatkozhatott be a pályakezdő festő. Az azóta eltelt évek alatt a művész számos hazai és nemzetközi kiállításon vett részt, munkái szerepeltek vásárokon és aukciókon. A jó kapcsolat az évek során megmaradt, februárban a művész legújabb munkát mutatják be a Bartók Béla úti kiállító térben.

A festő harmadik generációs művészcsaládból származik, közel 20 éve szerezte meg diplomáját. Formanyelve a mikro- és makrovilág természeti formái egyfajta leegyszerűsített eszenciájaként vannak jelen, s az összeolvadó vagy éppen elkülönülő elemek, kölcsönhatásban lévő síkokon rétegződnek térbelivé.

Legújabb festményei és fémszobrai ugyanezen játék egy-egy újabb állomása — láttat, sejtet, vagy elrejt — a valós vagy fiktív terek birodalmában. A konkrét formák keverednek nyitott kérdésekkel, teret hagyva az intuíciónak, kíváncsiságnak, amelyben a dimenziók felfedezése a kiállítás nézőire vár.

Romvári Márton (el)Rejtett Dimenziók c. kiállítása február 5-től 28-ig tekinthető meg a Faur Zsófi Galériában.

A galéria hivatalos, hétfőtől péntekig, 12-18 óra közötti nyitvatartási idején kívül van mód külön látogatási időpontot foglalni. A kiállítótér rendezvények helyszíneként is szolgál.