Dubaj újdonságokkal indítja 2020-at

Forrás: turizmus.com

 2020. január 20. 08:04

2020 mozgalmas év lesz a dubaji turizmusban: programokkal, újításokkal, fejlesztésekkel várják a turistákat.

A Burdzs Kalifa

Fotó: Dubai DTCM

A világ legmagasabb tornya, a Burdzs Kalifa 2020 januárjában ünnepli a 10. évfordulóját. A torony kétségtelenül egy ikonná nőtte ki magát Dubaj láthatárán, és 2010-es nyitása óta látogatói a világ minden tájáról érkeztek.

A Dubai International Airport, a világ legforgalmasabb nemzetközi utazásokat lebonyolító repülőtere, 2020 januárjától minden egyszer használatos műanyagot betilt a helyszínen. Ebbe beletartoznak a műanyag evőeszközök, a szívószálak és a bevásárlószatyrok az üzletekben.

A Dubai World Central (DWC) szintén kiiktatja az egyszer használatos műanyagot, vagyis összesen 5,500 tonna egyszer használatos műanyagtól szabadulnak meg minden évben. 2020-tól az összes dubaji étterem és szálloda ingyen kínál szűrt vizet a vendégeinek a palackozott víz alternatívájaként azért, hogy csökkentsék a műanyaghasználatot.

A Dubaji Food Fesztivál minden, ami gasztronómia. A Közel-Kelet egyetlen valóban városszerte futó food fesztiválja a 18 napos Dubaji Food Fesztivál, amit 2020. február 26. és március 14. között újra megrendeznek.

A Dubaji Food Fesztivál logója

Fotó: Dubai DTCM

A Dubaj ízeit március 12. és 14. között rendezik meg a Dubai Media City Amfiteátrumban. Ez egy háromnapos esemény, mely a város legjobb éttermeit, top séfjeit, élő zenéjét és első számú étel- és italmárkáit mutatja be.

A vezető nemzetközi művészeti vásár, az Art Dubai idején a művészek, a galériatulajdonosok és a műgyűjtők a világ minden tájáról Dubajban sereglenek össze, hogy részt vegyenek a vásáron, mely a dubaji művészeti szezon egyik alappillére. A vásárt március 25–28-án rendezik meg a Madinat Jumeirah Hotelben.

Az Ain Dubai

Fotó: Dubai DTCM

A Bluewaters Islanden található Ain Dubai egy további látványosság, mellyel Dubaj megdöntötte a világrekordokat. A hatalmas óriáskerék döbbenetes 250 méteres magasságban tetőzik, mellyel a világ legmagasabbja és lélegzetelállító kilátással kecsegtet a város gyönyörű partszakaszára, lenyűgöző láthatárára, illetve az olyan híres látnivalókra, mint a Burdzs al-Arab, a Pálma-sziget és a Burdzs Kalifa.


Aljában egy szórakoztató zónát hoznak létre egy hatalmas LED-kijelzővel, melyet az óriáskerékre szerelnek fel. Az Ain Dubai mellett a Bluewaters Islanden szállodák, vásárlóegységek, éttermek és lakóparkok kaptak még helyet.

A Dubaji Jövő Alapítvány által megalapított Jövő Múzeuma a világ legnagyszerűbb innovációit, prototípusötleteit és felfedezéseit mutatja be, miközben lehetővé teszi a látogatók számára, hogy interaktívan nézzenek körül a képernyők segítségével. Haladó kurzusoknak, workshopoknak és beszélgetéseknek is otthont ad a meglévő modern technológiával és tudományos megoldásokkal, melyekkel felfedezhetőek a futurisztikus innovációk.

A Jövő Múzeuma

Fotó:  Dubai DTCM

A Mohammed bin Rashid Könyvtárban a legújabb és legkülönlegesebb könyvek egyedi gyűjteménye található meg a különböző életkorú és érdeklődési körű olvasók számára. A 93 ezer négyzetméteres fejlesztés magába foglal egy 500 férőhelyes színházat, és az Al Jaddafban található, a Dubaj-öbölre néz.

Több mint 4,5 millió könyvnek, 1 millió hangos könyvnek és 2 millió e-booknak ad otthont. A könyvtár több helyszínt is kínál az interakciókhoz, az eseményekhez, a programokhoz és az oktatási, illetve kulturális fesztiválokhoz.

A 2020-as metróvonal (Route 2020) projektje a Dubaji Metró kiterjesztését jelenti, ami a 2020-as világkiállítás több millió látogatóját hivatott kiszolgálni. A 15 km-es kibővítés több dubaji látványosságot is érint, beleértve a Gardenst, a Discovery Gardenst, az Al Furjant, a Jumeirah Golf Estates-t és a Dubai Investment Parkot.

Az utasokat 2020 májusától szállítja majd, öt hónappal az Expo megnyitása előtt. Irányonként óránként 23 000 utast szállít, míg kezdetekben napi 125 ezer utassal számolnak – a 2020-as világkiállítás helyszínét és a környékét teszi elérhetővé, kiterjed az Expo-falutól és az Expo Malltól nyugatra, míg az Expo Yardtól keletre.