Idén is Németország az első az Anholt-Ipsos országimázs-indexében

Forrás: turizmus.com

 2020. december 26. 12:25

Az összesített eredmények alapján egymás után a hatodik alkalommal ért el első helyezést Németország az Anholt-Ipsos Nation Brands Index (NBI) 50 országot vizsgáló felmérésében, a turizmus részkategóriában pedig egy helyezést javítva a 9. helyen áll.

A lista második és harmadik helyezettje Nagy-Britannia és Kanada lett.

A felmérésben résztvevők több mint fele (20 országból) pozitívan értékelte Németország egészségügyi menedzsmentjét a Covid-19-krízis során. Azon nemzetközi úti célok listáján, ahová a megkérdezettek a következő öt évben szívesen utaznának, Németország az első helyen áll.

Thomas Bareiß, a német szövetségi gazdasági és energiaügyi minisztérium parlamenti államtitkára, a kormány turizmusért és középosztályért felelős megbízottja így nyilatkozott: „Németország mint márka egyedülálló imázzsal rendelkezik a világban. Immár sorban hatodszor ért el kiemelkedő helyezést a Nation Brands Index felmérésében. Ez egy nagyon szép eredmény a pandémia ezen nehéz szakaszában, ugyanakkor erős ösztönző hatással is bír, hogy leküzdjük a jelenlegi kihívásokat.”

A berlini Alexanderplatz

Fotó: Francesco Carovillano

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke szerint „az egész világ helyzete egyre inkább bizonytalan a Covid-19-járvány és a geopolitikai feszültségek miatt, és Németország ezekben az időkben úti célként és helyszínként is a folytonosságot, a megbízhatóságot, a fenntarthatóságot és a felelősségvállalást jelenti. Németország 2008 óta mindig az első három helyezett között végzett, 2020-ban pedig már sorban hatodszor érjük el a dobogó legfelső fokát. Ez a helyezés is bizonyítja, hogy hosszútávon is eredményes Németország mint úti cél marketingje. Aktivitásainkkal, különösen a digitális kampányainkkal célzottan azon dolgozunk, hogy a jelenlegi krízishelyzetben is párbeszédben maradjunk ügyfeleinkkel, és a köztudatban tartsuk Németországot mint márkát minden nemzetközileg elismert erősségével együtt. A jövőbeli erős pozícionálásnak ez az előfeltétele a desztinációk versenyében.”

Az NBI az országok márkaértékét hat részkategória – export, kormányzás, kultúra, emberek, turizmus és bevándorlás/befektetések – értékelése alapján határozza meg, amelyek további 23 faktorból állnak. Emellett 2020. július 7. és augusztus 31. között 20 különböző országban több mint 20 ezer interjút folytattak le.

Németország mind a hat szegmensben az első 10 között végzett. A kultúra területén megtartotta tavalyi negyedik helyét, a turisztikai sorrendben pedig egy helyezést javított, így jelenleg a 9. helyen áll a nemzetközi összehasonlításban. Ezen belül a turisztikai helyszín alkategóriában a „történelmi épületek” értékelése alapján a hetedik helyen áll az ország, az „élő városok” szempont szerint pedig megtartotta tavalyi hetedik helyezését.