Több fejlesztést is tervez az Igali Gyógyfürdő a jövőben, van ami idén megvalósul

Forrás: turizmus.com

 2024. január 11. 16:31

Az Igali Gyógyfürdőben idén egy kibővített szolgáltatásokkal rendelkező vendéglátóegység épülhet, illetve több kisebb, a vendégek kényelmét szolgáló beruházást valósítanak meg. A jövőben emellett 7-800 milliós fürdőfejlesztést is terveznek.

Somogy vármegye egyetlen minősített gyógyhelye, az Igali Gyógyfürdő 2023-ban már több mint 211 ezer vendéget fogadott, ezzel elérte a 2019-es év forgalmát. A tavalyi év első fele rendkívül erősnek bizonyult a fürdő számára, májusig rekord látogatottságot realizáltak. Év végén a fürdőnek elkészült saját, új weboldala is, ami hiánypótlónak számított.

A fürdő utolsó nagyobb fejlesztését több mint 10 éve adták át, ekkor nyerte el jelenlegi kinézetét és infrastruktúráját, amelynek maximális vendég létszámához már 2018-ban és 2019-ben is nagyon közel jártak.

„Véleményem szerint megfelelő fürdőfejlesztés, hiánypótló kapacitásbővítés és nagyobb szálláshely beruházás nélkül reálisan valahol 220-230 ezer fő lehet a fürdőben elérhető maximális éves vendéglétszám" – nyilatkozta a Termál Online-nak Gellért Attila, az Igali Gyógyfürdő marketing vezetője. Hozzátette, idén folytatódik a tulajdonos önkormányzat által kezdeményezett beruházás kivitelezése, melynek keretén belül egy új vendéglátó egység épül a fürdő területén, de 2024-re egy nagyobb energetikai és gépészeti fejlesztés is kilátásban van.

Több fejlesztés is megvalósul idén az Igali Gyógyfürdőben

Fotó: Igali Gyógyfürdő

 

A tervek között szerepel egy-két éven belül egy gyermek vízi játszótér is, illetve nagyobb távlatban egy 7-800 millió forintból megvalósítható, 15 pontból álló fürdőfejlesztési koncepció is, ami növelné az éves vendégszámot.

A marketing vezető úgy véli, egy nagyobb szálláshely beruházás tudna nagyon lendíteni a település felívelő turizmusán, főleg, hogy a fürdővendégek részéről is fent áll egy ilyen jellegű fejlesztésre az igény. Bíznak benne, hogy belátható idén belül felkeltik egy megfelelő tőkével és elhivatottsággal rendelkező beruházó érdeklődését.