Tanulmány jelent meg Tusnádfürdő turizmusának fejlődéséről

Szerző: Miskolczi Márk

Forrás: turizmus.com

 2024. január 15. 13:45

A Turizmus Bulletin 2023. évi 4. számában megjelent, „Tusnádfürdő ismertségének és turisztikai keresletének alakulása, különös tekintettel a Fortuna Eco Boutique Hotel vendégösszetételére, marketing- és menedzsmenttevékenységére” című tanulmány átfogó képet ad a desztinációról.

Balog Viktória és Behringer Zsuzsanna tanulmánya az Erdélyben található Tusnádfürdő település jelenlegi turisztikai helyzetét és jövőbeli továbbfejlesztési lehetőségeit vizsgálja, kiemelt figyelmet fordítva a Fortuna Eco Boutique Hotel menedzsment- és marketingtevékenységére.

Tusnádfürdő a magyarországi turisták körében egyre népszerűbb desztináció, egyrészt a minden évben megrendezésre kerülő Tusványos Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor miatt, másrészt nagy hagyományokkal rendelkező gyógyfürdője, természeti szépsége, fejlődő infrastruktúrája, turisztikai látványosságai és egyéb programlehetőségei vonzó célponttá teszik a belföldi és a külföldi turisták körében.

Tusnádfürdő egyre nagyobb népszerűségnek örvend a turisták körében

Fotó: Fortuna Eco Boutique Hotel - Baile Tusnad / Facebook

 

A feltáró jellegű kutatás online kvantitatív megkérdezés útján, két nyelven (magyarul és románul) került lebonyolításra. Ezen túlmenően kvalitatív kutatás keretében Tusnádfürdő polgármesterével és a Fortuna Eco Boutique Hotel tulajdonos-üzemeltetőjével készült interjú tárta fel a jelenlegi helyzetet. A tanulmány az eredmények alapján próbál válaszokat adni a jövő kihívásaira mind a település, mind a szálloda vonatkozásában.

A kutatás eredményei a turisztikai és marketingszakemberek számára is értékes információkat tartalmaznak. A kutatás további eredményei a teljes tanulmányban olvashatók, amely a Corvinus Mobilitás és Turizmus Központ oldalán érhető el.