Ikonikus előadók a Veszprém Jazz Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2023. július 10. 14:18

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) programsorozat részeként megvalósuló fesztivál közel 30 koncerttel várja a műfaj rajongóit a Hangvilla, az Expresszó és a Papírkutya színpadain 2023. november 16. és 19. között.

November 16. és 19. között a műfaj kaleidoszkópszerű keresztmetszetét szívhatja magába a közönség a világ élvonalába tartozó zenészek és a fiatal magyar tehetségek koncertjein Veszprémben.

A négynapos zenei utazás a magyar közönség egyik kedvenc trombitása, Erik Truffaz koncertjével kezdődik. Manu Katché pályája session zenészként indult. A magyar közönség most kvartettjével hallhatja, és merülhet el a fúziós jazz Katché-univerzumaiban.

Bill Frisell egyedi gitárjátékával közel öt évtizede meghatározó alakja a nemzetközi rock, pop és jazz életnek. Veszprémbe állandó zenésztársaival, Tony Scherr bőgőssel és Kenny Wollesen dobossal érkezik.

A Botticelli Baby, a Ruhr-vidék minden bizonnyal leghangosabb és legszemtelenebb zenekara. Négy európai jazzcsillag - Nils Landgren, Michael Wollny, Lars Danielsson és Wolfgang Haffner – első alkalommal kvartettként: a 4 Wheel Drive együttesként olyan, mint egy nagy teljesítményű, négy hengeres motor, amelyben minden fogaskerék tökéletesen illeszkedik. Takuya Kuroda napjaink legizgalmasabb trombitása és zeneszerzője, akit sokan José James zenekarából ismerhetnek.

 

Titokzatos zenekarok és újoncok a színpadon

A Mitch and Mitch az egyik legtitokzatosabb lengyel zenekar: nem hajlandóak interjúkat adni, álnevekkel hivatkoznak egymásra, és az USA lengyelországi nagyköveteinek nevezik magukat.

Képes improvizálni egy gép? Ezt a kérdést járja körbe Jojo Mayer legújabb szólóprojektje, a ME/MACHINE.

Első magyarországi koncertjét adja Veszprémben a Scary Pockets. Szintén először hallható élőben magyar színpadon Izo FitzRoy, aki karrierjének egyik legizgalmasabb szakaszában, harmadik stúdióalbuma turnéjának keretében érkezik Veszprémbe.

A Horny Funk Brothers a Tower of Power énekeseként ismertté vált Hubert Tubbs ízig-vérig funk formációja.

Első magyarországi koncertjét adja Veszprémben a Scary Pockets

Fotó: Veszprém Jazz Fesztivál

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik kiemelt célkitűzése, hogy a Zene Városa címhez igazodva Veszprémben az év során a zenei műfajok legszélesebb skálája bemutatkozzon úgy, hogy azt ne csak a koncertlátogatók, hanem a régióban élők is magukénak érezzék. A Veszprém Jazz Fesztivál ideje alatt ezért ingyenes minikoncertek is kiegészítik majd a programot.