Tizenötödik alkalommal rendezik meg a Campus Fesztivált Debrecenben

Forrás: MTI

 2023. július 07. 08:33

Tizenötödik alkalommal rendezik meg az idén a Campus Fesztivált a debreceni Nagyerdőben július 19-23. között - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón csütörtökön, egy, a fesztivál helyszínére tartó különjáratú villamoson.

A jubileumi évben minden eddiginél izgalmasabb programválaszték várja a fesztiválozókat. Tizenkét év után Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér Debrecenbe: az 1920-as évek jazzhangzását elektronikus zenével vegyítő electro swing elsőszámú úttörője zenekarával július 21-én érkezik a fesztiválra.

A nemzetközi sztárok (Parov Stelar, ZAZ, Robin Schulz) mellett a Campuson lép fel André Tanneberger (ATB), a német DJ-fenomén, az észt rapper Tommy Cash, az angol Kerala Dust, valamint a dance-díva Minelli, aki 2021-ben a Rampampam című slágerével azonnal feliratkozott a nemzetközi dance listákra.

A szervezők jelezték: a visszatérő hazai fesztiválkedvencek - Tankcsapda, Majka, Bagossy Brothers Company, Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, 30Y, Road - mellett ott lesznek a Nagyerdőben az elmúlt években feltűnt "új titánok", köztük Azahriah, a Carson Coma, Dzsúdló, az Elefánt és Krúbi.

campusfesztival

campusfesztival

Fotó: Campus Fesztivál

 

Koncertet ad a fesztivál nagyszínpadán a Margaret Island zenekar Lábas Vikivel az élen, színpadra lép Scholocher Barbi, a Blahalouisiana énekesnője, valamint Balázs Klári és Korda György. Ott lesznek a fesztiválon mások mellett Kollányi Zsuzsi, Nagy Bogi, Jéger Dorka, Erdős Fruzsi, Péterfy Bori, Sisi, Solére, Tímári Lotti és Tóth Vera.

A rocklegendák és legendás zenekarok közül fellép a Campus színpadán Bródy János (Tini), Karácsony János a legendás LGT slágerekkel, a Beatrice, Deák Bill Gyula, valamint a Karthago és az East énekese, Takáts Tamás.
Ezúttal is lesz a Campuson Egyetem tér, ahol most a középiskolások, a leendő egyetemisták  lesznek a fókuszban.

A július 19-én kezdődő jubileumi rendezvény négy este páratlan nagyerdei környezetben, az ország legjobban felszerelt és legárnyékosabb fesztiválhelyszínén várja majd a látogatókat - jelezte Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató hozzátéve: a Campus ma már Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, amelyre az indulásakor 27 ezren, tavaly már 116 ezren látogattak el.