Ismét a TOP 3-ban Bükfürdő, újabb minőségfejlesztési pályázattal „ünnepelnek”

Forrás: turizmus.com

 2019. március 13. 16:39

A 2018. évi KSH adatok alapján a Bükfürdő megőrizte dobogós helyezését a vidéki desztinációk között, külföldi vendégéjszaka szám alapján a második, míg összesítésben a harmadik helyet sikerült újra megszereznie vendégszám-növekedés mellett. A  3,44 nap átlagos tartózkodási idő belföldi vendégek viszonylatában kimagasló eredmény.

A desztináció egyedisége, hogy a belföldi vendégek mellett a három meghatározó külföldi célpiac vendégéjszaka aránya is 10% felett maradt – Csehország 25%, Ausztria 14% és Németország 13%.

Az előkelő piaci pozíció megtartása és a vendégmutatók növelése érdekében folyamatos fejlesztések történnek a fürdővárosban. Az idei évben harmadik alkalommal került kiírásra az egyéb szálláshelyek minőségfejlesztését segítő pályázat, amelynek 2019-ben is a helyi turisztikai menedzsment szervezet a lebonyolítója.

A Bük Város Önkormányzata által létrehozott és finanszírozott pályázat a kezdetek óta nagy sikert arat az egyéb szálláshellyel rendelkező szobakiadók körében, akiknek az előző évben befizetett idegenforgalmi adóbevételük 50%-os összeghatáráig nyílik lehetősége beruházásokat, fejlesztéseket megvalósítani.

A keretösszeg évről-évre magasabb, idén tízmillió forint áll rendelkezésre, a korábbi években meghatározott pályázati feltételek változatlanok. A pályázati felhívás az egyéb szálláshely-szolgáltatók felé 2019. március 1-jén kerül közzétételre, benyújtásra pedig 1 hónap áll rendelkezésre.

(x)