Itt az 1000 Út új katalógusa

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 16. 16:58

Fehércápa-les Dél-Afrikában, északi fény Norvégiában, szilveszter Madagaszkáron, kirándulás mínusz 40 fokban Jakutföldön – csupán néhány kuriózum az 1000 Út legfrissebb katalógusából, mely a következő három évszak ajánlatait tartalmazza.

Az augusztus 15-i katalógusbemutatón – melynek immár hagyományosan a budapesti Hotel Medosz adott otthont – Gorszkij Jaroszlav irodavezető köszöntötte viszonteladó partnereit, s bevezetőjében emlékeztetett az 1000 Út két legfőbb üzleti „ars poeticájára”, a minőségre és a folyamatos megújulásra. Az új katalógust is ennek fényében állították össze, amely idén őszre, télre és jövő tavaszra 77 ország 99 desztinációjába kínál 184 időpontot.

Megjelent az 1000 Út legfrissebb katalógusa

Fotó: 1000 Út

A kiadvány – melyet az iroda munkatársa, Semptei Mária mutatott be – az első oldalakon található szilveszteri kínálatra fókuszál, hiszen az év vége felé közeledve előszeretettel választunk egzotikus helyeket, pálmafás tengerpartokat, vagy olyan körutazásokat, ahol számos újévi hagyománnyal ismerkedhetünk meg, vagy éppen egy pezsgő világvárosi szilveszterbe vethetjük magunkat.

Az 1000 Útnál mindez megtalálható, de természetesen a nagy klasszikusok is – így a népszerű szentpétervári és moszkvai garantált utak, ráadásul most előnyösebb áron –, valamint olyan újdonságok, mint például a New York-i szilveszterezés meghosszabbítása egy tengerparti pihenéssel Miami pálmafái alatt.

Újdonság az is, hogy Izraelbe például kétféle utat is ajánlanak erre az időszakra, az egyik egy körutazás négycsillagos elhelyezéssel, a másik egy kényelmesebb verzió, Tel-Aviv egyik ötcsillagos szállodájából csillagtúraszerűen járja be az ország fő nevezetességeit.

Szilveszter Rióban

Fotó: 1000 Út

De eltölthetjük a szilvesztert az 1000 Út szervezésében Isztambulban, Portugáliában, Barcelonában, Dubajban, Dohában, Kenyában (szafarival megspékelve), Rióban (mint hallottuk, ez az út szinte már be is telt!), Vietnamban vagy éppen a mesés szépségű Madagaszkáron, ahol olyan különleges programra is számíthatunk, mint az éjszakai állatles.

A katalógus másik nagy fejezete a hajós utakat foglalja magába. Semptei Mária kiemelte ezek közül azt a hat országot érintő, 19 napos ázsiai utat, amelyet a Celebrity Cruises egyik tengerjárójának fedélzetén tehetünk meg Szingapúr és Dubaj között. A másik különleges hajóút a Celebrity Eclipse fedélzetén Brazília, Uruguay és Argentína partjait járja be, megkoronázva az utat a pazar riói karnevál élményével.

 

Egzotikum minden mennyiségben

A katalógus egy másik nagy blokkja az egzotikus körutazásokba ad kimerítő betekintést. Kontinensekre lebontva részletezi az utakat, melyeknek nagy része garantáltan indul, többnyire kis létszámmal (maximum 20 fővel), s szinte mindegyik esetében van mód egyéntől függően csatlakozásra (ha például valaki nem kíván az út első felén részt venni, mert már járt ott) vagy hosszabbításra, a nyaralás megtoldására.

De ami az egyedül utazóknak szintén fontos szempont, sok helyütt adnak úgynevezett társítási garanciát az úthoz, hogy ne kelljen egyágas felárat fizetni.

Az egyik újdonság a szeptembertől maximum 12 fővel induló, 16 napos út Pápua Új-Guinea felfedezésére a látványos Goroka fesztivál idején, amikor több mint 100 törzs jön le a hegyekből hagyományos díszes öltözeteikben, saját harci táncukat eljárva.

Találkozás a hegyi gorillákkal Ugandában, az egyik slágerút

Fotó: 1000 Út

Az afrikai utak közül a januárban induló, Uganda varázsa elnevezésű útra hívják fel a figyelmet, az út világörökségi helyszínen és nemzeti parkokon keresztül vezet, s természetesen találkozást is ígér a különösen védett hegyi gorillákkal. Dél-Afrika partjainál felejthetetlen kalandokat élhetünk át a nagy fehér cápák birodalmában, Tanzánia klasszikus szafarit és az öt nagyvadat ígéri zanzibári pihenéssel, a szudáni út pedig a fekete fáraók és számos piramis birodalmát tárja fel az utazók előtt.

Az amerikai körutak között is találni újdonságokat, ilyen a közép-amerikai nagykörút, amely ezúttal Belize-t is érinti, valamint igazi különlegesség lesz a januárban induló 12 napos bortúra az Andok lábánál, Chile és Argentína zamatos nedűivel, fakultatív vacsorával sztárséfek éttermeiben, valamint autentikus tangóshow-val.

A legújabb kedvencnek, a sarkvidéki utaknak is külön fejezetet szenteltek a katalógusban: az utak a legszélesebb árfekvésben, 375 ezer forint és több mint 8 millió forint között mozognak.Az  utazási irodát választók Norvégiában megleshetik a sarki fény titkait, rénszarvasok közt tehetnek hótalpas sétákat, kutyaszánon utazhatnak a Spitzbergákon, kalandozhatnak az Antarktiszon vagy atomjégtörőn utazhatnak el az Északi-sarkra azon a hajón, melyet az év nagy részében tudósok használnak kutatások céljából.

Itt is kínálnak újdonságot: először indítanak csoportot a Jakutföldre, az örök fagy és a porhó világába, ahol Szibéria legkeletibb óriásfolyamán, a Léna jegén is utazhatunk.

Orosz kislány Jakutföldön, az örök fagy és porhó világában

Fotó: 1000 Út

Az iroda nyitva áll az egyéni utazók számára is, a legkülönfélébb kívánságokkal foglalkoznak, legyen az esküvő Bora Borán vagy Dominikán, luxus és ragyogás az Arab Emírségekben vagy egyéni körutazás Új-Zélandon.

A katalógus érdekessége, hogy az iroda „arca”, Endrei Judit fotója meg-megjelenik egy-egy útnál, ahol személyes ajánlását olvashatjuk, vagy felhívják a figyelmet úti beszámolójára az iroda honlapján.

A rendezvényen bemutatkoztak az iroda legfontosabb üzleti partnerei is, így a Magyarországon öt éve jelen lévő Emirates, valamint a Qatar Airways, és eljött a legújabb partner is, a Tesla, amely a világ leginnovatívabb autómárkáját képviseli, s melynek jóvoltából tesztvezetést sorsoltak ki a résztvevők közt.

A rendezvény másik különlegessége az interaktivitás volt, melyben a bemutató kis szüneteiben részt vett a neves bűvész és illuzionista, Molnár Szabolcs, valamint Szabó László, az iroda munkatársa, aki a katalógussal kapcsolatos kérdéseket tett fel, a helyesen válaszolók pedig ajándékban részesültek.