Jót tesz a hazai fürdőknek a hőség

Forrás: MTI

 2019. augusztus 13. 08:53

A szeszélyes július után az augusztusi hőség rekordforgalmat hozott a hazai fürdők számára.

Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke azt mondta, hogy az augusztus 20-i hosszú hétvégén a szállodákhoz hasonlóan nagy forgalomra, teltház közeli látogatottságra számítanak a fürdők is.

Ha az egész augusztusban hasonlóan meleg marad az időjárás, még hozhatók lehetnek az idei tervszámok, miután az esős május és a meleg június után nagyon szeszélyes, csapadékos és változékony július következett, emiatt erősen hullámzó volt eddig a főszezon a magyarországi fürdőkben - mondta.

Czinege Szilvia, a BGYH Zrt. értékesítési és marketing igazgatója arról számolt be, hogy az elmúlt hétvégén a hőségnek köszönhetően az idei nyári szezon rekordforgalmát könyvelték el.

A 13 fürdőegységben szombaton több mint 32 ezer, vasárnap pedig több mint 36 ezer fürdőlátogatót fogadtak.

Kiemelkedő volt a forgalom a Palatinus strandfürdőben, ahol szombaton közel 6000, vasárnap több mint 7300 vendég fordult meg, de a frissen átadott Pesterzsébeti fürdőt is több mint 4500 vendég kereste fel, ami a június elejei nyitás óta rekord forgalomnak számít.

A Palatinus strandfürdőben szombaton közel 6000, vasárnap több mint 7300 vendég fordult meg

Fotó: www.palatinusstrand.hu

Hozzátette: emellett a történelmi nagy fürdők is kiemelt forgalmat bonyolítottak, például a Széchenyi fürdő a két nap alatt több mint 14 ezer vendéget fogadott.

Kapcsolódó cikkek