Környezetbarát szórakozás a bécsi Szemétfesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 18. 14:13

Újrahasznosított körhinta, teherautó-szimulátor és az Apollo-kapszula pontos mása várja az érdeklődőket a bécsi Szemétfesztiválon, a Mistfesten.

A szeptember 21–22-i  rendezvényen minden a környezettudatosságról szól, és az egész családnak érdekes programokat kínál. A 28. Szemétfesztivál alkalmából ugyanis a bécsi köztisztaságiak (MA 48) változatos programokkal és játékokkal várják a látogatókat.

A fesztiválon a gyerekek nemcsak megcsodálhatják Ausztria első teljesen elektromos szemeteskocsiját, hanem fel is mászhatnak rá vagy bele is ülhetnek.

A fiatalok egy szimulátor segítségével kipróbálhatják, milyen vezetni a teherautókat, egy ütközésszimulátor segítségével pedig megtapasztalhatják, hogyan kerülhetik el a koccanásokat.

Az ingyenes környezetbarát rendezvény minden évben ezreket vonz, és a kutyákat is szívesen látják

Fotó: PID/Houdek

A járműkiállításon az Apollo-kapszula mérethű másolatát is bemutatják. Így bárki átélheti a zsúfolt körülményeket, amelyek között az űrhajósok a Holdra és vissza repültek.

A fesztivál másik attrakciója az újrahasznosított anyagokból készült körhinta, amelyet kizárólag használaton kívüli tárgyakból állítottak össze.

Egy régi kádat például hajóvá alakítottak át, egy üres gázpalackot pedig rakétává. A körhintát két kerékpárral lehet hajtani, így a szülök is aktívan kivehetik a részüket a szórakozásban.

A rendezvény részletes programját ITT nézheti meg.