llyen feltételekkel nyitnak a Heritage Malta múzeumai

Forrás: turizmus.com

 2020. június 27. 09:19

A COVID-19 járvány következtében bevezetett egészségügyi és higiéniai szabályoknak megfelelően nyitnak ki a Máltai Örökségvédelmi és Múzeumigazgatóság (Heritage Malta) intézményei – tájékoztatta szerkesztőségünket Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviselője.

2020. július 1-től újranyitó múzeumok:

National Museum of Archaeology, MUZA, Fort St Elmo & National War Museum – ezek a múzeumok szerda–vasárnap 10:00–18:00 h között tartanak nyitva és a BELÉPÉS jelenleg DÍJTALAN mindenki számára, további értesítésig.

2020. július 6-i héttől kezdődően újranyitó múzeumok:

Tarxien Temples, Ggantija Temples, Hagar Qim & Mnajdra Temples, St. Paul’s Catacombs, Fort St. Angelo – szerda–vasárnap 10:00–18:00 h között tartanak nyitva (belépés 17:30-ig), és továbbra is belépődíj ellenében látogathatók.

Inquisitor’s Palace, Domus Romana, Hagrat, Skorba, Cittadella Múzeim és Látogatóközpont – kedd–szombat 10:00–17:00h között tartanak nyitva (belépés 16:60-ig), és továbbra is belépődíj ellenében látogathatók.

Hal Saflieni Hypogeum 2020. július 6-tól minden nap várja a látogatókat. Jegyet kizárólag online lehet vásárolni, a last minute jegyeket is csak online értékesítik. Az audiovizuális bemutatóra jelenleg nem árulnak jegyeket. Július 6-tól július 19-ig a belépőket 50% kedvezménnyel lehet megvásárolni, ezt követően (július 20-tól) normál áron.

Július 1-jétől fokozatosan nyitnak a Heritage Malta múzeumai, intézményei

Fotó: heritagemalta.org

Az alábbi helyszínek továbbra is zárva tartanak folyamatban lévő munkálatok miatt:

· Ta` Bistra Catacombs, Ta` Kola Windmill, Fortress Builders, Ghar Dalam, Borg in-Nadur, Martime Museum, Palace Armoury & State Rooms, National Museum of Natural History

2020. július 1-től bizonyos szabályok és feltételek is változnak:

· A kiállításokhoz tartozó audio guide-ok, 4D bemutatók, érintőképernyők nem használhatók további értesítésig, ez alól kivétel a Hypogeum.

· Ruhatárak és zárható szekrények nem használhatók a helyszíneken, ez alól kivétel a Hypogeum.

· A helyszíneken csak az adott helyet bemutató tájékoztató füzeteket helyezhetik ki a vendégek számára elérhetően.

· Fizetni a helyszíneken kizárólag bankkártyával lehetséges, elsődlegesen érintésmentesen, amennyiben ez nem megoldható, a vendégek használhatják a bankkártya terminál nyomógombjait.

További információk: heritagemalta.org


Kapcsolódó cikkek

Rekordszámok Máltán

2019. december 09.