Magyar csúcsborok és gasztronómiánk népszerűsítése Ausztriában

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. március 02. 12:48

A Magyar Turizmus Zrt. a Gasztroélmények Éve jegyében február 22-én a Bécsi Sommelier Egyesülettel és a Bortársaság Kft.-vel közösen telt házas prezentációt tartott borszakértőknek és gasztronómiai újságíróknak Bécs belvárosában, a patinás Augustiner-pince vinotékájában.

"Bemutatónk célja, hogy elismertessük és megismertessük azt a gasztroforradalmat, amely jelenleg Magyarországon zajlik" – érvelt a rendezvényen Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője. A 12 csúcsbor és pezsgő felvonultatásával 6 magyarországi borrégiót mutattak be részletesen, kiemelve a rangos elismeréseket és az elmúlt évtizedben megvalósult technológiai és szakmai fejlesztéseket.

„A bortételek kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy az egyedi magyar fajták – a furmint, tramini és kadarka – is hangsúlyt kapjanak, illetve a borokon keresztül kapcsolódási pontokat találjunk az osztrák–magyar történelemben és mindennapokban" – hangsúlyozta az MT Zrt bécsi irodájának vezetője.

A kitűnő tételek és az átfogó prezentáció is jól szemlélteti, hogy mára a magyar gasztronómia sok területen az elit ligában játszik – fejezte ki elismerését a workshopot követően KR Josef Bitzinger, a Bécsi Sommelier Egyesület elnöke.

A rendezvényről az osztrák hírügynökség képgalériája megtekinthető itt.

A képen balról jobbra Prof. Dr. Walter Kutscher (WSOV), Kovács Balázs (MT Zrt.), Németh Zoltán (Bortársaság) KR Josef Bitzinger (WSOV), Joó Ákos (Weinakademie)