Magyarország újraindult – Jazz, fröccs és ürgeolimpia a hétvégén

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 04. 12:46

Ezen a hétvégén is számos program várja a kirándulókat országszerte.

Augusztus 5–8. között ötödik alkalommal rendezik meg a Jazzfővárost Kecskeméten. A rendezvényen 5 színpadon 10 ország 150 zenésze lép fel. A korábbi évekhez hasonlóan nemcsak a jazzrajongók érezhetik jól magukat, hiszen számos program közül is válogathatnak a fesztiválozók.

Augusztus 6-án, pénteken különleges városnéző sétára invitálnak Zalaegerszegen, ahol a belvárost végigjárva anekdotákat hallhatunk a város múltjából, felidéznek régi helyeket és embereket, régimódi, de nem elfeledett történeteket. A könnyű, másfél órás séta a Deák térről indul.

Augusztus 7-én, szombaton az Esztergomhoz közeli Sátorkőpusztai-kristálybarlangot fedezhetik fel az érdeklődők. A másfél órás túrán megismerhetik a barlang kutatástörténetét és megcsodálhatják  különleges képződményeit. 

A pincehideg borokról és a fröccsről, valamint a nyár egyik legkedveltebb ételéről, a lecsóról szól a „Furmint, fröccs és lecsó” rendezvény Tokajban, ahol a helyi borokkal ismerkedhetünk meg. Az eseményre a Szerelmi Pincesoron várják a látogatókat szombaton.

Furmint, fröccs és lecsó – ezzel várják a vendégeket Tokajban szombaton

Fotó: 123rf.com

Szintén szombaton ismét megrendezik Tápiószecsőn a Szecsői Ürgés Fesztivált. Idén is lesznek különböző ügyességi versenyek, vetélkedők, a kicsiknek kézműves foglakozások, a nagyoknak főzőverseny, az ürgéknek pedig olimpia. A vásáron és a kézművesek utcáján helyi termelők kínálják portékáikat.

Az egri Kracker udvar „Anyupiac”-nak ad helyet szombaton. Olyan Heves megyei édesanyák mutatkoznak be termékeikkel, akik a gyereknevelés mellett valamilyen kézműves termék előállításával foglalkoznak. A program az egész családnak kínál kikapcsolódási lehetőséget, a kicsiknek kézműves foglalkozással és arcfestéssel kedveskednek.

Idén nyáron ünnepli 18. születésnapját a Pápai Várkertfürdő. A születésnap alkalmából fergeteges szülinapi programra hívják a fürdőzőket augusztus 8-án, vasárnap. A gyerekek animációs programon vehetnek részt, a mozogni vágyók számára vízitornával, délután pedig hip-hop- és vízilabda-bemutatóval készülnek.

A fenti programok részleteiről a helyi Tourinform-irodákban lehet érdeklődni.