Magyarország vár: Ujjé, a Ligetben!

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2022. július 26. 10:47

A hőlégballonozással egy múlt század eleji hagyomány tért vissza, két új extravagáns épülettel pedig a kulturális attrakciók sokasodtak a Városligetben, ahol a régi sláger szerint „annyi sok élvezet vár”.

Magyar Zene Háza

A japán sztárépítész, Sou Fujimoto tervei alapján készült „ingatlanszakmai Oscar-díjas” épület – organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével, hatalmas üvegfalaival – csodásan harmonizál a természettel.

Az „ingatlanszakmai Oscar-díjas” épület csodásan harmonizál a természettel

Fotó: ©LIGET BUDAPEST/Palkó György

Itt a zene a szó szoros értelmében mindenkié: interaktív zenetörténeti kiállítások, koncertek (szabadtéri színpadon is), zenepedagógiai foglalkozások és a nagysikerű Hangdóm nyűgözi le a betérőt. A Kreatív Hangtér egyedi tervezésű hangkeltő installációival életre kelthetjük saját kompozíciónkat. magyarzenehaza.com

 

Néprajzi múzeum

Az alapítása óta eltelt másfél évszázadban sokat vándorolt az intézmény, és évtizedekig épp a Városligetben volt a székhelye, így elmondható, hogy hazatért. A természetbe ágyazott épület még átadása előtt elnyerte a világ legjobb középülete díjat, készüljünk hát fel, hogy kívül-belül örömünket fogjuk lelni benne.

A múzeum új épülete még átadása előtt elnyerte a világ legjobb középülete díjat

Fotó: MTI

Kívül tetőkert zöldell pazar kilátópontokkal a városra, belül pedig izgalmas kiállító- és múzeumpedagógaiai terek várnak Kerámiatér, Zoom, MÉTA és Megérkeztünk fantázianevekkel. A shopban kalotaszegi ládika is kelleti magát. neprajz.hu

 

Ballon-kilátó

Több mint 120 év után újra életre kelt a Szinyei Merse Pál ikonikus festményét megidéző piros-fehér csíkos ballon, amely menetrendszerűen emelkedik a levegőbe a Széchenyi fürdő szomszédságában lévő Mimóza-dombon.

Újra életre kelt a Szinyei Merse Pál ikonikus festményét megidéző piros-fehér csíkos ballon

Fotó: ©LIGET BUDAPEST

A héliumgázzal töltött kosaras léggömb egyszerre akár 30 személlyel száll fel mintegy 150 méter magasba, a körülbelül 15 perces légi utazás alatt új szemszögből csodálhatjuk meg a Liget és a főváros lenyűgöző panorámáját. Romantikus randihoz a legjobb napnyugtakor felszállni! balloonfly.hu

 


 

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány "Magyarország vár" című kiadványában jelent meg. A lap főtámogatója: