Nagy ugrás előtt áll Esztergom

Forrás: turizmus.com

 2017. december 01. 12:47

Összesen 17 milliárd forint szolgálja Esztergomot turisztikai fejlesztését a következő években – tudtuk meg Romanek Etelka polgármestertől a városban lezajlott Országos TDM Konferencián. A TDM-szervezete is magasabb fokozatra kapcsolt, az alapozás után idei év már stratégiai jelentőségű volt.

A Dunakanyar kiemelt térség szerves részeként hamarosan Esztergom is méltó helyet kap majd a turisztikai palettán, köszönhetően azoknak a fejlesztéseknek, amelyek előkészítése már zajlik. Összesen 17 milliárd forintból újul meg a történelmi belváros, több részletben. 2 milliárd forint áll rendelkezésre a Várhegy és a Bazilika felújítására, 5 milliárd a Szent István Fürdő fejlesztésére, és további 10 milliárd forint a városközpont turisztikai fejlesztésére. Esztergomot is érinti a dunai gyorshajózás fejlesztése, amelyre összességében 12,5 milliárd forintot szánnak, illetve további 1 milliárd forint jut „élményígéreteket fokozó fejlesztésekre”. Megyei támogatással pedig a Zöld Séta Program segíti a turizmust.

Az Országos TDM Konferencián a házigazda város TDM-szervezete is bemutatta tevékenységét, amely ebben az évben magasabb fordulatra kapcsolt. Szekeresné Czinege Erzsébet elnök jó hírként közölte, Esztergom bekerülhet a világ híres kegyhelyei közé, ami minden bizonnyal segít majd a nemzetközi ismertség fokozásában és a promócióban.

17 milliárd forint szolgálja Esztergomot turisztikai fejlesztését – tudtuk meg Romanek Etelka polgármestertől

Fotó: turizmus.com

A TDM-szervezet 2015-ben alakult meg a városban, 2016 még az útkeresés és az alapozás éve volt. Ma 57 tagot és 14 települést számlálnak. A 2017-es év stratégiai év volt, kiállításokon és rendezvényeken vettek részt, garantált programokat indítottak el, és elkészült a település desztinációfejlesztési stratégiája is. A kiváló adottságokkal rendelkező város a környező települések vonzerőivel közösen szeretne a turisztikai piacra lépni, és a térséget a vallási-, kulturáis-, örökség és aktív turizmus mentén pozicionálni.

Kapcsolódó cikkek