Nemzetközi Csipkefesztivál Kiskunhalason

 2014. április 08. 17:36

A Halasi Csipke Közalapítvány hagyományaihoz híven az idén is megrendezi a nemzetközi csipkeünnepet, Ausztria, Horvátország, Magyarország, Szerbia, Szlovénia, Oroszország csipkekészítőinek részvételével, április 25. és május 1. között

Idén a Hajnalpír Országa, azaz a  Koreai Köztársaság a díszvendég. A rendezvény társszervezője a Magyar-Korea Társaság, amelynek köszönhetően különleges élményben lesz része annak, aki megtekinti Kiskunhalason, a Csipkeházban Park Phil Soon selyemhímző iparművész alkotásainak kiállítását.

A hagyományos, kézzel hímzett ruhák mellett  különleges  faliképeket  és  koreai  használati tárgyakat is megcsodálhatnak látogatóink, a szombati bemutató alkalmával pedig az alkotás műhelytitkaiba is betekinthetnek.

A hagyományos koreai hímzés a királyi palota művészetéből áradt szét és hatott a koreaiak mindennapi életére. A hímzésnek évszázadokon át fontos szerepe volt a koreaiak kultúrájában A Chasu (ez a hímzés koreai gyűjtőfogalma) arra ad lehetőséget, hogy a mindennapi élet minden szegletében megjelenítsék a természet szépségét, és az asszonyok kifejezzék fohászukat és áldásukat családjukért.