Őszköszöntő futóverseny a Zselici Csillagparkban

Forrás: turizmus.com

 2021. július 22. 15:01

A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG Zrt. ötödik alkalommal hirdeti meg futóversenyét a Zselici Csillagpark festői erdőrengetegének útjain augusztus 28-án.

Az időpontra tekintettel a korábban „Nyárköszöntő” futóversenyként ismert program az idén „Őszköszöntő futóverseny a Zselici Csillagparkban” elnevezéssel kerül megrendezésre, ahol a futókat és a versenyre látogatókat különféle programok és a somogyi erdő kincsei várják immár az ötödik futóversenyen, a zselici Ropolyi tónál (Bőszénfa), Kaposvár közelében.

A nevező sportolók két táv között választhatnak: váltóban vagy egyéniben lehet futni a félmaratoni távot, míg a futással csak ismerkedők a 3,8 km-es bátorító távval próbálkozhatnak.

Váltóban vagy egyéniben lehet futni a félmaratoni távot, míg a futással csak ismerkedők a 3,8 km-es bátorító távval próbálkozhatnak

Fotó: Schmall Rafael

Legalább 4 ponton lesz frissítés, minden nevező kap értékes rajtcsomagot és befutó érmet is. Az egyes kategóriák helyezettjei pedig izgalmas ajándékokért küzdhetnek – derül ki a SEFAG közleményéből.

Az idei évtől korosztályi kategóriákat is bevezettek, illetve értékelnek, így a 12 év alattiak, a 12 és 14 év közöttiek és a 14 év felettiek külön díjazásban részesülnek, természetesen nemenként.

A megfáradt futókat vadpörkölt és langalló is várja a célban a Ropolyi tónál. A kísérőket, szurkolókat a versenyközponttól mindössze 1,5 kilométerre lévő csillagvizsgálóban érdekes csillagászati programok várják. A korábbi években a csodálatos időjárás lehetővé tette a piknikezést és a napozást, valamint a kirándulást, az erdői kincseinek felfedezését, erre az idei évben is lesz lehetőség – írják.

A SEFAG Zrt. célja, hogy a rendezvényen keresztül hívja fel a figyelmet az erdészek értékteremtő munkájára, a természet törékenységére és a védelmével kapcsolatos egyéni felelősségre, továbbá, hogy bemutassa a somogyi erdő, s ezen keresztül a természet szépségeit.

A nevezéssel és a program részleteivel kapcsolatban további információ található a Zselici Csillagpark honlapján és a verseny napjáig újabb és újabb részleteket olvashatnak a SEFAG Zrt. Facebook-oldalán is.