Ötszáz fős óriászenekar lép fel Kecskeméten

Forrás: MTI

 2019. augusztus 26. 11:51

Queen-, LGT- és Lenny Kravitz dalai is hallhatók szeptember 7-én, amikor több mint ötszázan zenélnek majd együtt a KecskemétRocks óriászenekarban.

Több mint 100 dobos, 250 gitáros, 90 basszusgitáros és 80 énekes zenél majd együtt szeptember 7-én Magyarország legnagyobb rockzenekarában Kecskeméten – közölték a szervezők.

Révész Zsolt kommunikációs vezető kiemelte: ősszel a KecskemétRocks2019 óriáskoncerten a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban tizenkét magyar, illetve külföldi slágert adnak majd elő a Magyarország minden tájáról, és külföldről is érkező zenészek.

Magyarország minden bizonnyal legnagyobb rockzenekara lép fel szeptember 7-én Kecskeméten

Fotó: A rendezvény Facebook-oldala

Az elhangzó dalokat a szervezők úgy választották ki, hogy azok bárki számára könnyen eljátszhatóak, elénekelhetőek legyenek. Így elhangzik majd a Queen: We will rock you, az LGT: Ringasd el magad, Joan Jett: I love rock'n'roll, az Ocho Macho: Jó nekem, a Bikini: Mielőtt elmegyek, a Tankcsapda: Egyszerű dal, a Sing Sing: Halál a májra, a Metallica: Enter sandman, a White Stripes: Seven nation army, a Nirvana: Come as you are, Lenny Kravitz: Are you gonna go my way és a Depeche Mode: Personal Jesus című száma.

Az óriászenekarban közreműködik majd Czutor Zoltán (Belmondo), Gamsz Árpád (Mobilmánia) és Kirchknopf Gergő (Ocho Macho).

A programokról Révész Zsolt elmondta: a délelőtti nyilvános próbák után 14 órakor veszi kezdetét Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobja, majd délután a Hangfoglaló Program 2019-es pályázatának nyertes zenekarai mutatkoznak be.

Az estét a Metallicum (Metallica tribute) és a Hollywood Rose (Guns N' Roses tribute) együttes koncertjei zárják. A civil kezdeményezés két éve Szegeden egy olasz ötlet alapján indult el, a különleges esemény célja pedig az élő zene és a rock népszerűsítése mellett egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása.

A szervezők azt szeretnék, hogy kezdeményezésük – az olasz Rockin' 1000 és az orosz Rocknmob csapata mellett – megerősíthesse helyét a világ három legnagyobb hasonló rendezvénye között.

Kapcsolódó cikkek