Szombaton nyit a Palatinus, papucs nélkül senki ne induljon el

Forrás: turizmus.com

 2021. május 21. 18:56

Május 22-én megnyitja kapuit Budapest egyik legrégebbi és egyben leghíresebb strandja, a Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő. Kedvezőtlen időjárás esetén a fürdő bel- és kültéri termálmedencéiben lehet mártózni.

A belépők a koronavírus-járvány kitörése előtti árakon érhetők el, a felnőttjegy hétköznap 2800 forintba (hétvégén 3200) , a gyermek-, diák- és nyugdíjasjegy hétköznap 2200 forintba (hétvégén 2700) kerül, emellett továbbra is lehet komoly kedvezményeket nyújtó családi belépőt vásárolni.

A korábban megvásárolt bérletek, ajándékutalványok érvényessége automatikusan meghosszabbodik.

Papucs nélkül nem engedik be a látogatókat a Palatinus területére

Fotó: BGYH Zrt.

A sorban állás elkerülése érdekében javasolják az új és korszerű online felületen történő belépőváltást. Az online jegyvásárlás csupán pár percet vesz igénybe és lehetőség van arra, hogy a mobiltelefonra érkező QR-kód segítségével a vendég várakozás nélkül áthaladjon a beléptető kapun. A jegyek online vásárlásának ösztönzésére a társaság 10 százalék kedvezményt nyújt az árból. Az akció visszavonásig érvényes.Az üzemeltető felhívja a figyelmet, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőt, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal vagy igazolni tudja védettségét az EESZT applikációval. A kiskorúak – akiknek életkorát belépéskor ellenőrzik – kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyeletével látogathatják a strandot. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik. Szintén fontos információ, hogy papucs nélkül továbbra sem engedik be a látogatókat a fürdő területére.

A fürdők belterében tartózkodás teljes időtartama alatt – kivéve a medencetérben, a szaunában és a gőzkabinban – kötelező az orrot és szájat eltakaró maszkot használni.