Síbusz indul Salgótarjánból Szlovákiába

Forrás: MTI

 2019. január 03. 13:57

A besztercebányai megyei önkormányzat anyagi támogatásával január közepén síbusz indul Salgótarjánból négy nagy közép-szlovákiai sípályára.

Még egyeztetnek az út áráról, ami oda-vissza várhatóan 7 euró körül lesz. Emellett más turisztikai és kulturális programokat is terveznek, a kastélyfelújításoktól a színházak közötti együttműködésig. A hírt azon a közös sajtótájékoztatón közölték, amelyen együttműködési megállapodást írt alá Ján Lunter, a szlovákiai Besztercebányai Megyei Önkormányzat elnöke és Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Az együttműködés keretében idén az Ipoly két hídjának újjáépítése is megkezdődhet Drégelypalánk és Ipolyhídvég (Ipeµské Predmostie), valamint Őrhalom és Ipolyvarbó (Vrbovka) között. A Hatvan, Pásztó, Bátonyterenye, Salgótarján és a szlovákiai Fülek vonalán megvalósuló, határon átnyúló operatív program szintén a gazdasági lehetőségek megkeresését és  kihasználását szolgálja majd.

Könnyebb lesz eljutni Salgótarjánból a szlovákiai sípályákra

Fotó: pixabay.com

Skuczi Nándor az MTI-nek elmondta, hogy egy harmadik hidat is terveznek, ami Hugyag és Szécsénykovácsi (Kováčovce) között vezetne át az Ipolyon. A magyar oldalon a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. már elkészítette a terveket, de a szlovák oldalon a pénzhiány egyelőre akadályozza az előrelépést. A megyei elnökök egyetértettek abban, hogy a vasúti fejlesztés fontos lenne a két régió összekapcsolása szempontjából, ezért mind Budapesten, mind Pozsonyban lobbiznak érte.

Kapcsolódó cikkek