Sikeres a Nyitott Balaton őszi akciója

Forrás: turizmus.com

 2014. október 30. 14:54

Az október 22-én kezdődött őszi Nyitott Balaton rendezvénysorozat a balatonföldvári turisztikai régióban már most jelentős sikereket könyvelhet el, pedig az akció még november 2-ig tart.

A térségben több mint 26 szolgáltató csatlakozott az akcióhoz, melynek alapvető célja, hogy a Balaton Régió ősszel is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni.

Balatonföldvár és a környező települések is számos aktív szabadidő eltöltési lehetőséget kínáltak az akció ideje alatt, melyek között volt olyan is, ami csak erre az időszakra meghirdetett program volt. Ilyenek voltak például azok a kiemelt őszi ételajánlatok, melyeket a csatlakozó éttermek állítottak össze a kampány idejére. A balatonföldvári Platán Étterem háromfogásos Nyitott Balaton menüvel kedveskedett az étterembe betérőknek. A menünek Veres Zsolt étteremvezető és tulajdonos szerint hatalmas sikere volt.

 

Több borászat és pincészet csatlakozott a kampányhoz, közülük elsőként Buzás János borász osztotta meg velünk benyomásait: - „Vendégeink elsősorban az akcióra meghirdetett és online letölthető kuponok beváltása miatt kerestek fel, természetesen azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a kupon beváltása mellett a többi boromat is megkóstolják. Azt mondhatom, hogy eddig csak pozitív hozadéka volt az akciónak, és igazán derűlátó vagyok a Nyitott Balatonnal kapcsolatban.” Gutman László, a Gutman Borpince borásza és tulajdonosa is hasonlóan vélekedett: „Nálunk az első két napban sajnos a rossz és esős időjárás miatt alig voltak érdeklődők, viszont a hétvégére megtelt a pince. Javarészt a Nyitott Balaton honlapjáról letölthető kuponok miatt találtak meg minket a vendégek, de mi ez egyáltalán nem bántuk, hiszen ez is egy olyan felület volt, aminek reklámértéke óriási lehetőség volt számunkra.”

Gasztronómiai élményekből tehát nem volt hiány és ezekhez a kulináris élvezetekhez a kétnapos balatonszárszói Csokoládéfesztivál is hozzájárult. Összesen 5 ízben 2999 db csokoládébonbon készült, ezenkívül két féle forrócsokit, és csokifondüt is kóstoltak ingyenesen a fesztivál résztvevői. A fesztivál helyszíne a József Attila Emlékház a két nap alatt szinte teljesen megtelt érdeklődőkkel. „Bár kis ötletnek indult, olyan nagyszabású rendezvényt kanyarítottunk belőle, és annyira jól sikerült, hogy nem kérdés: jövőre még több embert várunk a II. Balatonszárszói Csokoládéfesztiválra, természetesen ismét az őszi Nyitott Balaton keretén belül meghirdetve” – mondta el Matkovics Diána az emlékház vezetője. Szintén Balatonszárszón, a Napfényudvar Minigazdaság és Állatsimogatóban kifejezetten erre az időszakra hirdettek meg különböző programokat, melyek igen népszerűek voltak. „Kitaláltuk, hogy a Nyitott Balaton keretén belül érkező vendégeknek kézműves foglalkozásokat tartunk és újdonságként háziállatokkal fényképezkedhetnek a gyerekek, melynek óriási sikere volt.” - mondta Kiss György tulajdonos.

A Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület munkatársai is izgalmas programokkal várták elsősorban a kisgyermekes családokat. A helyi Tourinform irodában játszóházat rendeztek be, ahol ügyességi, logikai és készségfejlesztő játékokat próbálhattak ki a kicsik és nagyok. A játékok sokasága mellett, egy animátor is foglalkozott a gyerekekkel, az ő vezetésével a kéz- és ujjfestés rejtelmeibe pillanthattak be a vendégek.

Emellett pedig továbbra is népszerű volt az a városismereti nyomozós túra, melynek során egy gyilkosság részleteit kell megfejteni. „Nagyon örülök - a tavaszi Nyitott Balaton után - az őszi akció népszerűségének is, mert azt látjuk, hogy kezd egyre keresettebb lenni a Balaton régió ebben az időszakban is. Ezért tartottuk fontosnak, hogy a kampányhoz kapcsolódóan mi is kínáljunk programot a városba érkezőknek.” – fejtette ki véleményét Ernyes Violetta balatonföldvári TDM menedzser.

„Ezek a visszajelzések is megerősítenek minket abban, hogy jó az a koncepció, amelyet tavasszal indítottunk útjára és a középpontjában az új, évszakokhoz alkalmazkodó turisztikai kínálatot népszerűsítő szezonok kialakítása áll. A Balatoni Regionális TDM Szövetség már elkezdte a jövő évi tavaszi Nyitott Balaton akció előkészítését, hogy az idei év tapasztalatait felhasználva még tartalmasabb, még színesebb és még vendégbarátabb tavaszi szezonnal várjuk a régióba érkező vendégeket.” – mondta Fekete Tamás a Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület és Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.