Spanyolországban továbbra is gyorsul a fertőzés terjedése

Forrás: MTI

 2020. december 22. 13:36

Spanyolországban továbbra is gyorsul a koronavírus-fertőzés terjedésének üteme, százezer emberből átlagosan 224-en fertőzöttek, egy hete számuk még 193 volt – derült ki a spanyol egészségügyi minisztérium hétfői tájékoztatásából.

A szaktárca napi összefoglalója szerint az utóbbi egy napban több mint kétezer új fertőzöttet diagnosztizáltak, péntek óta több mint 22 ezerrel emelkedett a regisztrált esetszám. A járvány kezdete óta kiszűrt fertőzöttek száma már meghaladta az 1,8 milliót. Az elmúlt egy hétben 565 halálos áldozatot követelt a koronavírus, amely több mint 49 ezer ember halálához járult hozzá idén. A dél-európai országban december 12-e és 17-e között több mint 950 ezer koronavírus-tesztet végeztek el, 8,3 százalékuk mutatott pozitív eredményt.

Fokozottan ellenőrzik a brit fennhatóság alá tartozó Gibraltár határátkelőt is, miután a Spanyolországba ékelt területen is azonosították az új vírusmutációt

Fotó: 123rf.com

Spanyolország is csatlakozott azon országokhoz, amely korlátozza a beutazást a koronavírus új változatának angliai megjelenése miatt.

Keddtől csak a spanyol állampolgárok, vagy az országban bejelentett lakcímmel rendelkező külföldiek számára engedélyezik a belépést Nagy-Britanniából.

Emellett megerősítik az ellenőrzést a brit fennhatóság alá tartozó Gibraltár határátkelőhelyén, miután a Spanyolországba ékelt területen is azonosították az új vírusmutációt.

A spanyol áruszállítók szövetsége (CETM) közölte: hét- és tízezer közötti spanyol kamion vesztegel a délkelet-angliai Dover kikötőjében, mert a francia oldalon nem fogadják a teherforgalmat.