Szezonnyitó hétvége a celldömölki Kemenes Vulkánparkban

 2014. március 05. 09:09

Sikeres első szezont zárt 2013-ban a celldömölki Kemenes Vulkánpark, amely modern kiállítási anyagának és hatékony marketing tevékenységének köszönhetően több mint 15 ezer látogatót fogadott. Március 20-án indul az idei szezon.

A celldömölki Kemenes Vulkánparkban, a Ság hegy lábánál, a legmodernebb IT eszközök segítségével mélyülhetnek el a látogatók a vulkánok izgalmas tudományában. Megtudhatják, hogyan születnek és működnek a tűzhányók, milyen kiváltó okai vannak az egyes kitöréseknek. A látogatók által működtethető szimulációk segítségével, élethű animációkkal ismerhetik meg a gejzíreket, földrengéseket, kitöréseket, a Kárpátok vulkáni eredetű hegyláncait, sőt a földi vulkánosságon kívül más bolygók felszínét alakító vulkáni folyamatokat is. A létesítmény – innovativitásának köszönhetően - működésének már legelső évében megszerezte az „Év ökoturisztikai látogatóközpontja” címet.

Rövid téli pihenő után, 2014. március 20.-ától újra látogatóható a kiállítás. Az év során a tárlat mellett több izgalmas, kicsiket és nagyokat is megszólító programmal készül a Kemenes Vulkánpark csapata, hogy színesebbé tehesse látogatói celldömölki tartózkodását.

Főbb programok 2014-ben:

2014. május 1.-4. I. Celldömölki Tulipánfesztivál és Bor Tavasz

2014. május 25. Gyereknap a Vulkánparkban

2014. június 21. Múzeumok Éjszakája, egy hátborzongató este a vulkán gyomrában

2014. augusztus 9.-10.  Vulcanus Kulturális- és Gasztrofesztivál a tűz jegyében

2014. október  Múzeumok Őszi Fesztiválja

Szakember által vezetett botanikai vagy geológiai túrákra a Ság hegyre, előre rögzített időpontokban egész szezon alatt lehetőség nyílik. Csoportok esetén egyéni időpont egyeztetésre is lehetőség van!

További információ: www.kemenesvulkanpark.hu