Szorosabbra fűzte turisztikai kapcsolatait Nyíregyháza és Gorlice

Forrás: turizmus.com

 2018. december 12. 11:08

A múlt hét második felében Kovács Ferenc polgármester vezetésével delegáció látogatott a lengyelországi Gorlicébe.

A két város közötti kapcsolat több évtizedes múltra tekint vissza. Nyáron Rafał Kukla, Gorlice város polgármestere látogatást tett Nyíregyházán, ennek folytatásaként utaztak ki december első hetében szakemberek a lengyel városba, ahol a turizmus helyi képviselőivel találkoztak.

A potenciális partnerek közül kiemelkedik a Kris Tour Utazási Iroda, amelynek komoly kapcsolata van már magyar városokkal. A cél az, hogy a jövőben Nyíregyházát is beemelje ajánlatai közé, amire minden esély megvan, mivel Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője, és Róna Iván turisztikai szaktanácsadó által ismertetett prezentációk felkeltették a hallgatóság érdeklődését.

Konkrét megállapodások is létrejöttek a gorlicei út során töbek között a turisztikai marketing területén

Fotó: turizmus.com

2019-ben Nyíregyháza város turisztikai attrakciói megjelenési lehetőségeket kapnak a helyi televízóban,  nyomtatott sajtóban és online felületeteken, valamint a kulturális élet szereplőit is szeretnék meghívni fellépésekre Gorlicébe.

A következő év januárjában Jászai Menyhért alpolgármester vezetésével egy helyi vállalkozókból álló delegáció utazik a lengyel partnervárosba.