Téli mesevilág a Müpa Kultúr Kültéren

Forrás: turizmus.com

 2019. november 12. 09:30

November 30-án nyitja meg kapuit a Müpa Kultúr Kültér, ahol az épület mellett felhúzott sátorban a legkülönfélébb programok és előadások várják a családokat.

A Müpa Sátorban november 30-án indul be az ünnepi programforgatag, és egészen az év végéig váltják majd egymást az izgalmasabbnál izgalmasabb előadások és koncertek.

Visszatér a tavalyi év legnagyobb sikere, a Recirquel téli újcirkusz-meséje, a Kristály. Az előadás december 14. és január 5. között összesen 28 alkalommal lesz látható.

A Kristály című előadásban újra felolvad a jégbe fagyott csodavilág

Fotó: Müpa/Nagy Attila

Hétvégente délelőttönként a legkisebbeké lesz a porond, akiket az ünnephez kapcsolódó bábelőadások és gyerekkoncertek várnak. A Mesebolt Bábszínház egy Grimm-klasszikust, Holle anyó történetét kelti életre, a Harlekin Bábszínház zenés maszkjátéka pedig Jézus születését meséli el.

Hétvégente délelőttönként gyerekkoncertek és bábelőadások lesznek

Fotó: Müpa/Trifusz Ádám

A Kaláka Együttes több generáció gyermekkorának volt meghatározó szereplője, így Betlehemes koncertjüket nemcsak a kicsik, de a szüleik is élvezni fogják. A Hahó Együttes adventi ökobuliján a jó hangulat mellett a gyerekek a környezettudatosság alapjait is megismerhetik, míg a Kéknyúl Family matiné rockkoncertjén a szülők is kiengedhetik az ünnepi rohanásban felgyülemlett fáradt gőzt.

Az esti órákban a Sátor műsora a felnőtteknek kedvez: a hazai folk- és világzenei színtér egyik legnépszerűbb énekese, Bognár Szilvia férjével közösen életre hívott formációjával érkezik. Decemberi koncertjükön természetesen adventi dalokkal is megörvendeztetik majd hallgatóságukat.

A Bognár Krisztina sextet

Fotó: Müpa/Falus Kriszta

A Benkó Dixieland Band az alapító-névadó Benkó Sándor halála után sem hagyott fel a zenéléssel. Nagy Iván harsonás-énekes vezetésével elindítottak egy régi-új zenekart, amely most karácsonyi dixie-kalandozással tér vissza a Müpába.

Hétköznaponként pedig a Müpa partneriskoláinak szervezett programok színesítik a Sátor kínálatát. Az általános iskolások többek közt Szalóki Ági, a Veronaki zenekar, Malek Andi és az EszeMent Band, illetve Mihályi Réka és zenekara koncertjén vehetnek részt.

A Benkó Dixieland Band

Fotó: Müpa

Idén is lesz Müpa Jégpálya. A közel 350 négyzetméteres korcsolyapályán egyszerre akár 80 ember is hódolhat az egyik legnépszerűbb téli sportnak, akik pedig megfáradtak a korizásban, azok a hütte hangulatú téli büfében pihenhetnek meg, ahol az évszakhoz illő kínálattal várjuk a látogatókat. Az ingyenes jégpálya az időjárástól függően egészen januárig üzemel majd.