Tourinform-kiválóságok: polgári hangulatával ejt ámulatba Nagykanizsa

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 03. 17:00

A turizmus újraindításában jelentős szerepet játszó Tourinform-hálózat legfőbb értékei az irodákban dolgozó szakemberek. A Magyar Turisztikai Ügynökség teljesítményértékelő rendszerében legmagasabbra értékelt irodák bemutatásával sorozatunk az ő munkájukra, jó gyakorlataikra hívja fel a figyelmet.

A nagykanizsai Tourinform a virágos, szép, századfordulós hangulatú város központjában várja 2004 óta a turistákat és a helyi lakosokat. A kezdetektől a térség képviseletét, összefogását tűzte zászlajára az iroda.

A szívvel-lélekkel dolgozó kollégákkal mindig a legjobbak csapatába sikerült tartoznia a Tourinform Nagykanizsának.

 

Egyediségek, helyi értékek

Számos szolgáltatás hívja az irodába a látogatót: a személyre szabott turisztikai információkon túl többek között belépőjegyek, térképek, a városhoz kötődő könyvek, ajándéktárgyak állnak rendelkezésre, de nemzetközi diákigazolvány is beszerezhető. Bérelhető kerékpárok is várják az aktív kikapcsolódás iránt érdeklődőket. Vezetett városnéző sétákért szintén érdemes az irodához fordulni. A helyiek pedig a Kanizsa Kártya ügyeket is itt intézhetik. A Tourinform nagykanizsai irodájába betérő egy valamit nem kap: „nem tudom” választ.

Virágos Nagykanizsa

Fotó: Tourinform Nagykanizsa

Az elmúlt közel 20 év folyamán az iroda létszámában és személyében többé-kevésbé változott, mára egy 2021 óta összeforrott, kompetenciákban egymást jól kiegészítő háromfős csapat dolgozik Nagykanizsa turizmusáért.

 

Tourinform-arcélek

A fotón a csapat tagjai balról jobbra: Ferenczi Zsófi, Varga Veronika és Bali Vera

Fotó: Tourinform Nagykanizsa

Bali Vera, irodavezető

Szinte a kezdetektől, 2005-től áll a Tourinform Nagykanizsa élén. Kreatívan, a problémákat fejlesztő kihívásnak tekintve vezeti az irodát. Vallja, hogy a jó munkához nem csak idő, de jó hangulat is kell. Tántoríthatatlan lokálpatrióta, így a város értékeit lelkesen adja át népszerű városnéző sétáin.

Ferenczi Zsófi, munkatárs

Gyakornokként került az irodába 2007-ben, majd főállású munkatárs lett. Pár év szünet után már megbízott irodavezetőként tért vissza, majd ő „vette ki” hat évre szülési szabadságát. 2021 óta újra a csapat lelkes-kedves, segítőkész, „stand-up comedy-s” tagja.

Varga Veronika, munkatárs

2021 óta kiemelkedő német nyelvtudásával odaadóan erősíti az irodát, az idősebb korosztály legnagyobb örömére, akikkel megértően, érdeklődve, türelmesen elbeszélget.

 

A legnépszerűbb helyi attrakciók

Nagykanizsa jelentős turisztikai attrakció híján nincs fent a turisztikai térképen, továbbra is jellemzően tranzitváros. Azonban a településre érkezők a „nem is gondoltam volna” érzéssel fogadják be az élményeket. Ez a rendezett, tiszta, virágos (a Virágos Magyarország verseny győztese 2021-ben) környezet polgári hangulatának köszönhető. Ezt egészíti ki az elmúlt években jelentős fejlődésen átment

Csónakázó-tó minden korosztály számára vonzó létesítményeivel, játszótér, tókerülő kerékpárút és egy 43 méter magas kilátó várja itt a kirándulót.

A Csónakázó-tó rengeteg látogatót vonz

Fotó: Tourinform Nagykanizsa

2023-ban kihagyhatatlan

A pandémia okozta nehéz évek után, 2023 szeptemberében ismét megrendezik a közel két évtizedes múlttal rendelkező Bor- és Dödöllefesztivált.

A fesztivál gerince a főzőverseny, melyet kulturális programok kísérnek két napon át. Torok szárazon, gyomor üresen nem maradhat!