Turandot és West Side Story Burgenlandban

Szerző: Bódi Ágnes

Forrás: turizmus.com

 2019. december 06. 11:38

December 5-én az Osztrák Nagykövetségen Burgenland adventi fogadására hívta vendégül partnereit Michael Strasser, az Österreich Werbung közép- és kelet-európai régiójának, valamint budapesti irodájának vezetője.

A kertben még állt a napokkal ezelőtt leesett hó, a rezidenciához vezető utat kis lámpákkal világították meg. Érkezéskor a terasz előtt forralt bor és sült gesztenye várta a vendégeket.

A gyönyörű épületben Michael Strasser magyar nyelven üdvözölte a vendégeket, megköszönte, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívását, és bemutatta a Burgenland Tourismus képviselőit, Michaela Fischbachot és Patrick Barabast.

A gyönyörű épület előtt forralt bor és sült gesztenye várta vendégeket

Fotó: turizmus.com

Patrick Barabas két fontos kulturális eseményt harangozott be: a 2020-as szezonban Mörbisch New Yorkká alakul át, ugyanis a West Side Story tragikus sorsú szerelmeseinek történetét a Mörbischi Víziszínpadon adják elő július 9-től augusztus 22-éig. Ízelítőül elhangzott a darabból többek között Mária és Tony kettőse, az eseményen ott volt Péter Edelmann művészeti vezető is.

A jövő év másik kulturális szenzációja: Giacomo Puccini: Turandot című operadrámájának premierje lesz, amelyet 2020. július 8-án a kőfejtőben adnak elő.

Osztrák termékkóstolás

Fotó: turizmus.com

A Szentmargitbányai Kőfejtő a Fertő-Neusiedlersee régióval együtt 2001 óta része a világörökségnek, ahol Európa egyik legimpozánsabb szabadtéri színpada kapott otthont. A kőfejtő zord, sziklás környezetében külön élményt nyújt majd az előadás, amelynek prospektusait az Esterházy Magánalapítvány munkatársa, Madarász-Kalmár Mária hozta el az eseményre.

Az esten burgenlandi gasztronómiai partnerek is részt vettek, mézet, olajakat, házi lekvárokat mutattak be, és kínáltak a vendégeknek.

A hangulatos estét tombolasorsolás zárta, a szerencsés nyertesek belépőjegyeket, valamint szakácskönyveket kaptak.

Kapcsolódó cikkek

Ínyenc Burgenland

2017. szeptember 15.