Tűzugrással, Dragon Ball és Star Wars relikviákkal hív Nyíregyháza a Szent Iván éj hétvégéjén

Forrás: turizmus.com

 2023. június 15. 11:42

Június 23-án és 24-én nem csak nappal számíthatunk izgalmas programokra, késő estébe nyúlóan is számos meglepetést tartogat Nyíregyháza.

A Szent Iván éjhez kapcsolódó népszokásokat elevenítik fel június 23-án pénteken a Sóstói Múzeumfaluban. A nyíregyházi skanzen kapui este 5 órakor nyílnak meg a látogatók előtt és varázslatos történetekkel, csillaglessel, szerelmi bájitallal, valamint késő estig tartó népi játszótérrel várják az érdeklődőket. Az éjszaka legfontosabb eleme a varázslatos tűzugrás lesz este 11 órakor.

Múzeumok Éjszakája kezdeményezéshez a nyíregyházi Kállay Gyűjtemény idén is csatlakozik, június 24-én, szombaton 16 órától késő estig várják majd a látogatókat. Kiállítás nyílik a régmúlt idők játékaiból, valamint Dragon Ball és Star Wars relikviákkal is találkozhatnak. Lesz Marvel cosplay interaktív gyermekműsor és kincsvadászat, sőt egy LEGO-óriásmozaik építésébe is bekapcsolódhatnak. Az est hangulatát tovább színesíti majd a Kállay Saunders Band élő nagykoncertje.

Este 11-kor tűzugrást láthatnak az érdeklődők a Sóstói Múzeumfaluban

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

 

A hosszú hétvégén nyíregyházi tartózkodás során a Föld körüli utazást ígérő Nyíregyházi Állatparkot, valamint az Aquarius Élmény- és Parkfürdőt is érdemes felkeresni.