Ugron Zsolna MTÜ-igazgató a szabadtéri színházakról

Forrás: turizmus.com

 2018. május 23. 18:06

Kezdődik a szabadtéri színházi szezon, amely a kulturális turizmust is fellendíti.

A szezont beharangozó sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy a Szabadtéri Színházak Szövetségének játszóhelyein júniustól augusztus végéig jelentős hazai és külföldi művészek, prózai és zenés darabok, könnyűzenei, népzenei és dzsesszkoncertek, balett-, kortárstánc- és néptáncelőadások várják a közönséget.

Mint mondta, a hagyományos, több évtizedes színházi fesztiválok mellett mindig öröm az, ha újakkal találkozhatunk, ilyen például a harmadik éve megvalósuló zsámbéki Y.EAST nemzetközi fesztivál és kiemelte a 15 éves múltra visszatekintő Budapesti Nyári Fesztivált is, amely az ország legnagyobb kulturális fesztiválja.

A Tihanyi Szabadtéri Játékok előadása

Fotó: turizmus.com

A Budapesti Nyári Fesztivál június 9. és szeptember 1. között több mint 100 programmal várja a közönséget a Margitszigeten és a Városmajorban. Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: több mint százezer vendéget várnak két színházukba. A programsorozat ingyenes koncerttel kezdődik június 9-én a Margitszigeti nagyréten Alexander Rybak hegedűművész közreműködésével. Az ingyenes nyitóeseményre mintegy 8 ezer érdeklődőt várnak.

Ugron Zsolna író, a Magyar Turisztikai Ügynökség kulturális igazgatója kiemelte, hogy a belföldi utazók nagyobb és lelkesebb közönséget jelentenek a nyári színházaknak, a jó előadások, programok pedig utazásra ösztönözhetnek.