Új honlap és kiadványok Ság Hegy Térségében

 2013. november 10. 14:30

November 5-én tartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Ság Hegy Térsége Turisztikai Egyesület a celldömölki polgármesteri hivatal dísztermében. A tájékoztató apropója az egyesület által elkészíttetett új honlap és kiadványok ismertetése volt.

Fehér László, Celldömölk város polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy mennyire fontos a turisztikai szereplők összefogása, ennek érdekében Celldömölk városa vezető szerepet töltött be az egyesület megalakításában.  Örömteli, hogy az egyesület sikeres pályázatának köszönhetően a fejlesztéshez szükséges források is rendelkezésre állnak. A Nyugat-dunántúli Operatív Program 50 millió forintos támogatást ítélt meg a turisztikai desztináció  fogadóképességének fejlesztésére.

A 2012. szeptemberében alakult turisztikai szervezet most új arculattal, a vulkánosság tematikájára épülő friss, egyedi brand-del rukkolt elő.  A Ság hegy lábánál, valamint a Szelestétől Bögötéig húzódó turisztikai desztináció VulkánSág néven jelenik meg ezen túl az idegenforgalmi piacon.

Mint Heinrich Máté – az egyesület elnöke ismertetőjében elmondta, az elnevezés egyfajta szójáték, ami utal a térségre jellemző vulkánosságra és a középpontjában emelkedő Ság hegyre, mint legfőbb látványosságra.

A színes, informatív kiadványok három nyelven mutatják be az attrakciókat, szolgáltatásokat, turizmusban érdekelt vállalkozásokat. A turisták eligazodását tematikus túraútvonalakat is tartalmazó térségi térkép, valamint konkrét csomag-ajánlatok segítik.

Szintén három nyelven érhető el mától a térség honlapja, www.vulkansag.hu címmel. Az esztétikai élményt is nyújtó weblap naprakész információkkal szolgál VulkánSágról.

A térségi összefogás fontosságát hangsúlyozta Kovács István, a Megyei Turisztikai Egyeztető Fórum vezetője is, aki üdvözölte a celldömölki fogadóterület kreatív márkaépítését és sikeres pályázati munkáját.