Új kultúrtér épül a bécsi Múzeumi Negyed tetőteraszán

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 29. 15:41

A Libelle (szitakötő) névre hallgató 400 négyzetméteres üvegkonstrukcióban többek között felolvasó- és vitaestekre várják majd a nagyérdeműt.

Új látványossággal gazdagodik a bécsi Múzeumi Negyed, a MuseumsQuartier (MQ): a Leopold Múzeum tetejére egy új tetőterasz és kultúrtér épül.

"Az MQ terasz megépítésével Bécs egy új, különleges közterülettel bővül, ami nemcsak új perspektívát nyújt a bécsi belvárosra, hanem közösségi térként is szolgál majd" – hangsúlyozta Veronica Knaup-Hasler, Bécs kulturális tanácsnoka az épület alapkőletételének alkalmából.

Panorámakép a bécsi Múzeumi Negyedről

Fotó: Alexander Eugen koller

A tetőterasz nemcsak szabadon látogatható lesz, de a tervek szerint az MQ udvarhoz hasonlóan itt sem lesz kötelező fogyasztás: aki csak a kilátást szeretné élvezni, ugyanúgy felmehet majd, mint azok, akik a Libelle egyik felolvasó- vagy vitaestjére érkeztek.

A különleges kultúrteret Brigitte Kowanz fényszobrai – oszlopokon álló világító gyűrűk – teszik majd még látványosabbá. Az építkezés a tervek szerint 2020 elején fejeződik be és nem befolyásolja majd az MQ működését, bár a tetőtérben található kiállítótér szeptember 4. és 2019. március 22. között zárva tart. A beruházás 7,5 millió euróból valósul meg, amit teljes egészében a MuseumsQuartier finanszíroz.