Új uszoda és élményfürdő épül Baján

Forrás: turizmus.com

 2018. március 20. 16:11

A közel 12 milliárdos beruházás első lépésében a jelenlegi uszoda mögött építik meg az új, 50 méteres, fedett versenymedencét, majd felújítják a régi uszodát. A harmadik szakaszban épül meg az élményfürdő.

Már megjelent a Magyar Közlönyben a bajai sportfejlesztés egy részét  támogató kormányhatározat. A hirdetmény tárgya „a bajai strand, uszoda és gyógyvizes fürdő kibővítése”, valamint ehhez kapcsolódóan „út- és parkolóépítés”. A határozat szerint a beruházás teljes költségigénye 1,262 milliárd forint, "melyből a központi költségvetésből legfeljebb 1,072 forintot biztosítanak". A mfor.hu szerint Baján már a 2015-ös fejlesztési tervekben is szerepelt a beruházás, amire a helyiek körében nagy igény lenne, ám megvalósítását nem segítette, hogy a próbafúrások nem találtak termálvizet a területen.

Az új bajai uszoda látványterve

Fotó: A Hajós Építész Iroda Facebook-oldala

A sportberuházás közbeszerzésének tavaly márciusi eredményhirdetése szerint a koncepciótervet a Hajós Építész Iroda Kft. készítette el az összesen 48 ezer négyzetméternyi érintett telekterületre. A területen jelenleg az 1980-as évek elején épült városi sportuszoda működik egy 25 méteres kismedencével, valamint egy feleakkora gyermekmedencével.