Vir 365 – program minden napra

Forrás: turizmus.com

 2018. március 03. 15:03

Prezentáció keretében hívta fel a figyelmet a dalmáciai Vir sziget szépségeire Antonio Vucetic alpolgármester az Utazás kiállításon.

Az eseményen részt vett Horvátország magyarországi nagykövete és Marin Skenderovic, a horvát állami turisztikai szervezet budapesti képviselet-vezetője is. Vir szigete 648 kilométerre fekszik Budapesttől, és már ma is népszerű honfitársaink körében, amit a 2017-es évre vonatkozó adatok is mutatnak: tavaly 17 ezer magyar turista 150 ezer vendégéjszakát töltött a szigeten, sőt sokan ingatlanokat is vásároltak itt. 2017-ben 2 millió turista látogatott ide, és ezzel a sziget bekerült Horvátország Top10 turisztikai desztinációja közé. A vendégek 14%-a magyar, ami a második helyet jelenti a sziget 77 küldőországa között.

Ez a híd köti össze Vir szigetét a szárazfölddel

Fotó: trazimsmjestaj.com

Vir több okból vonzó desztináció a magyarok számára: néhány óra alatt elérhető, bár sziget, hídon át is megközelíthető és a hamisítatlan tengerparti nyaralás élményét nyújtja. A napsütéses órák száma 300, tengerpartja 32 kilométer hosszú, ebből 12 kilométer kiépített. Búvárkodni és vitorlázni is lehet, és található a szigeten egy, a velenceiek által épített erődítmény is. A szakemberek a Vir 365 elnevezésű programtól remélnek még több turistát. Ennek az a lényege, hogy az év minden egyes napjára szerveznek valamilyen programot, amik között minden generáció megtalálhatja a neki tetszőt. Íme néhány ízelítőül: Zadar-Vir maraton, Zadar-Vir kerékpáros verseny, koncertek, karnevál, „kiskarnevál” és a Viri nyár.