Virtuális turisztikai kártyával a környezetbarát turizmusért

Forrás: turizmus.com

 2015. december 14. 18:40

Miskolcon idén október végéig több mint 10 ezer vendégéjszakával töltöttek többet a vendégek, mint 2014. január–október között, a külföldi vendégéjszakák száma 40 százalékkal nőtt. A kereskedelmi szállások bruttó szállásdíj-bevétele október végére túllépte a 2 milliárd forintot.

A tapasztalatok szerint a városba érkező vendégek egyre tudatosabban választják pihenésükhöz Miskolcot, ahol a fürdőzési lehetőségek mellett a Bükk által nyújtott festői környezet, a nagyvárosi hangulat és a kulturális kínálat is vonzerő. Számukra a magas szintű szolgáltatási színvonal és a folyamatosan megújuló turisztikai kínálat mellett kiemelten fontos a környezet rendezettsége vagy a Bükk tiszta levegője is. Ezek fenntarthatósága azonban a helyi lakosság, a vendéglátók és a vendégek közös felelőssége – a miskolci TDM-szervezet éppen ezért tartja fontosnak a környezetbarát termékek fejlesztését és a vendégek tudatos szemléletformálását is. A Miskolc Pass turisztikai kártya legújabb fejlesztése, az online is megvásárolható „virtuális kártya" is ezt a célt szolgálja.

A Miskolc Pass elve, hogy a lehető legkevesebb káros anyagot használjanak fel az előállításához és működtetéséhez. Éppen ezért a vendégeknek már nem szükséges a plasztik kártyát megvásárolni ahhoz, hogy az ingyenes szolgáltatásokat és kedvezményeket igénybe vegyék, elég, ha a telefonjukon, tabletjükön megmutatják az online vásárlás során kapott okos QR-kódot. A fejlesztés célja nemcsak annyi, hogy bárhol és bármikor megvásárolható, s akár azonnal is aktiválható legyen a kártya, hanem még fontosabb cél, hogy minél kevesebb műanyag kártyára legyen szükség. A Miskolc Pass-szal ráadásul ingyenesen használhatják a vendégek a közösségi közlekedést is, amivel a cél nem kevesebb, minthogy a vendégek a szállodában hagyják autójukat és kényelmesen, jegyvásárlás, sorban állás nélkül használhassák a közösségi közlekedést Miskolcon.

A TDM-szervezet már 2015-ben is tudatosan dolgozott a környezetbarát marketingeszközök fejlesztésén, 2016-ban pedig szeretnék a minimumra szorítani a környezetterhelést, legyen szó új szolgáltatások bevezetéséről vagy a marketingmunkáról.