Ha nem utazhatunk a trópusokra, teremtsük meg a hangulatot otthon!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2024. június 04. 15:10

A nyaralás idén elmarad, vagy csak rövidebb, esetleg nem olyan úticélú lesz, mint amilyenre vágytunk volna? Sokféle oka lehet annak, hogy hiányérzet marad bennünk, mert nem annyit vagy nem úgy tudunk megvalósítani, ahogy akarnánk.
Ha azonban szeretnénk, hogy az otthon eltöltött szabadidőnkben is átélhető legyen a nyár hangulata, akkor némi trópusi dizájn becsempészésével máris közelebb kerülhetünk vágyaink megvalósításához, valamint ahhoz, hogy bosszankodás helyett feltöltődjünk az átlagos kánikulai hétvégéken is. Nézzük, mi mindennel készülhetünk fel rá!

 

Egy trópusi tapéta megalapozza a hangulatot!

A Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruház fotótapéta kínálatában érdemes alaposan végignézni a lehetőségeinket, és kiválasztani egy olyan darabot, amivel pillanatok alatt új dekorációt hozhatunk létre a falakon. De vajon milyen mintákban lehet gondolkodni?

Banánfa vagy pálmalevél, egzotikus madár vagy papagáj, dús, lombos növényzet... Ami mindenféleképpen megalapozza a stílust, az a sok – és persze szép nagy – levél, valamint a buja növények. Ám ne feledjük, hogy a túl sok az inkább lesz harsány, mint dizájnos, ezért legyünk megfontoltak:

  • Mekkora felületre kerül a fotótapéta?
  • Mennyire lesz a térben domináns?
  • Passzolni fog a többi kiegészítő?

Utóbbiaknak lényeges szerep jut ebben az esetben, a lehetőségek száma pedig szinte végtelen!

 

Trópusi hangulatot árasztó kellékek

Jól tesszük, ha ezekből is beszerzünk néhányat, ám ügyeljünk arra, hogy ne essünk túlzásokba. Kerülhet a kanapéra pálmaleveles huzat vagy akár egy könnyű nyári pléd, néhány díszpárnával, fölé lógathatunk egy fényfüzért, akár kaktuszmintásat is beszerezhetünk belőle.

Ha nem utazhatunk a trópusokra, teremtsük meg a hangulatot otthon!

Fotó: Ingyenes stock fotó

 

Az asztalon elfér pár egzotikus hangulatot árasztó kellék még, például ananászos lámpa vagy virágtartó, a sarokba pedig kerülhet egy szép kalitka egy dalolós énekesmadárral, aki megalapozza a jókedvünket is.

Gondoljunk a növényekre is! A könnyezőpálma nem igényel túl sok törődést, és remekül passzol a felsorolt elemekhez, de ott a többi pálmaféle is, mint a kókusz-, a gyom-, a törpe- vagy a vízipálma, de akár a cikász mellett is dönthetünk. Ha nálunk nem igazán maradnak életben a növények, akkor válogassunk a művirágok közül nyugodtan!

 

A kevesebb néha több!

Fogadjuk meg azt a jótanácsot, hogy mindezzel nem esünk át a ló túlsó felére! Sajnos a túlzásokkal pontosan az ellenkező hatást érhetnénk el, mint amit terveztünk: a kellemes, szabadidőnk eltöltésére kialakított tér helyett zsúfoltság és harsányság fogadna bennünket.

Segíthet az egyensúly megtartásában az, ha nem csak a mintákra koncentrálunk. Szépen belesimulhatnak az enteriőrbe pusztán a színük vagy az anyaguk okán is az egyes kiegészítők. Így például a bambuszból készült árnyékoló is természetes hatást kelt, illetve a fonott virágkaspók is tökéletesek lehetnek anélkül, hogy mintájukban is a trópusokat idéznék. Ha mindennel elkészültünk, a finom koktélról a végén ne feledkezzünk meg! Tiszta Hawaii!

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.