Tudj meg többet a rovarhotelről, és szerezd be a sajátodat!

Szerző: FIZETETT TARTALOM

Forrás: turizmus.com

 2021. június 16. 18:30

Bizonyára már te is sokat hallottál a rovarhotel kifejezésről, azonban nem minden esetben van tudatában az ember annak, hogy ez egy picit több, mint egy cuki lakónegyed a kisebb-nagyobb rovarok számára.

Abban az esetben, ha szeretnél gondoskodni növényeidről, szeretnéd, hogy virágba boruljanak és elárasszanak finom illatukkal, akkor számodra is lényeges egy rovarhotelnek a beszerzése! Ezzel a kis otthonnal nem csak magadnak tehetsz jót, de általa hozzájárulhatsz a természet megóvásához is. Így már sokkal érdekesebb, ugye?

 

Mit takar a rovarhotel kifejezés?

A rovarhotel vagy sokak által csak rovarházként emlegetett kicsiny, de sok esetben óriási építmény képes optimális körülményeket teremteni a rovaroknak, amikre a kertednek is hatalmas szüksége van. Átmeneti szállást, pihenőhelyet jelenthet a méheknek, a darazsaknak és egyéb hasznos rovarnak, amelyek a te kerteden dolgozva megpihenhetnek, vagy éppenséggel átvészelhetik a rossz időjárási körülményeket, hogy aztán épségben induljanak útjukra és segítsék szorgosan a virágokat.

Egy rovarhotelben továbbá eltölthetik a telet, de esetenként akár végleg is beköltözhetnek, hogy közel maradjanak a “munkahelyükhöz”. Mindezen felül pedig még a szaporodásuk egyik kiváló helyszíne is lehet.

 

A rovarhotel további előnyei

Nem csak az imént említett tényezők szerepelnek a pozitív hatások között. Abban az esetben, ha egy rovarhotel beszerzése mellett döntesz, hozzájárulsz az egészséges ökoszisztéma fenntartásához, hiszen azzal mindenki tisztában van, hogy rovarok nélkül felbomlik a természet egyensúlya, amely komoly problémákhoz vezethet az emberek világában is.

Amennyiben te is szeretnél nagyobb figyelmet fordítani a környezetvédelemre és szeretnéd megóvni növényeidet a kellemetlen kártevőktől, akkor keresd fel bátran a LEDen Világításod webshopját, ahol minden szükséges alapanyagot megtalálsz!

Összességében nem csak a rovarok biztonságára figyelhetsz oda, hanem biztosíthatod környezeted épségét. Ne feledkezz meg róla, hogy ők azok, amik felelnek a növények beporzásáért, megvédik a kertet a kártevőktől, amik tönkretennék azt. Elmondható, hogy egy ilyen lehetőségnek senki sem tud ellenállni, így a kéretlen látogatók inkább a nekik kialakított hotelben fognak megszállni, mint az otthonodban. Ezzel könnyen és hatékonyan élhettek együtt, egymás társaságában, de mégsem háborgatva a másik felet.

rovarhotel

rovarhotel

Fotó: www.ledenvilagitasod.hu

Dönthetsz a kész rovarhotel beszerzése mellett, de akár el is készíthetitek a saját elképzeléseitek alapján a legideálisabb otthont a szárnyas, soklábas vagy éppen miniatűr barátaitoknak. Egy, a gyerekekkel közösen elkészített vagy kész állapotban beszerzett rovarhotel őket is megtaníthatja arra, hogy mennyire fontos az ökoszisztéma fenntartása és a rovarok életterének biztosítása.

(X) Ennek a cikknek az előállításában a Turizmus.com szerkesztősége nem vett részt.