Három héten át reklámozzák a V4-eket és a magyar elnökségi évet – videó

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 16. 11:26

Mostantól három héten át televíziókban, online felületeken és országszerte plakátokon találkozhat a közönség a Visegrádi Négyek kampányával, amely felhívja a figyelmet a magyar V4 elnökségi évre. Az őszi kulturális szezon több izgalmas programot tartogat.

A most induló kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a V4 országok, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország kulturális, természeti és gazdasági értékeire, Közép-Európa rendkívüli örökségére és hagyományaira.

A 2021-22-es V4 elnökségi év során a szakpolitikai és diplomáciai programok mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség partnereivel együtt a nagyközönség számára is számos érdekességgel készül.

Az őszi kulturális szezon több izgalmas V4 programot tartogat, többek között koncertek, képzőművészeti, valamint design és divat események várnak minden korosztályt. A színes programokról az érdeklődők a folyamatosan frissülő v4elnokseg.hu weboldalon tájékozódhatnak, ahol megismerkedhetnek a Visegrádi Csoport turisztikai kincseivel, az együttműködés történelmével, és az elnökségi év kiemelt céljaival is.

Az elnökségi évre külön kampányvideója is készült.

A Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében emlékeztet, hogy Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát közös múlt, kultúra, értékrend, valamint bizalom és barátság köti össze, erre épül a sokoldalú Visegrádi Együttműködés. Az idén 30 éves Visegrádi Csoport megalakulása óta hatékonyan képviseli a közös, regionális érdekeket, 2004 óta az Európai Unió keretei között is.

A Visegrádi Együttműködést évente más-más ország elnöksége koordinálja: 2021. július 1. és 2022. június 30. között Magyarország hatodik alkalommal látja el ezt a feladatot. Az elnökségi év júliusban vette kezdetét, melynek mottója a sikeres újrakezdés jegyében: „V4 – Indítsuk újra Európát".