A turisztikai döntéshozók összefogására van szükség az EU-ban

Forrás: turizmus.com

 2020. január 22. 18:22

A fenntartható turizmus jövőjéről és a European Green Deal kapcsolódásáról tartottak kerekasztal-beszélgetést a madridi FITUR-on, amelyet január 22–26. között rendeznek meg Madridban.

A negyvenedik alkalommal megrendezett turisztikai seregszemlét VI. Fülöp spanyol király és Zurab Pololikashvili, az ENSZ turisztikai világszervezetének (UNWTO) főtitkára nyitotta meg.

A  FITUR szakmai rendezvényén Ujhelyi István, aki az uniós intézményeket képviselte az eseményen mint az Európai Parlament közlekedési és turisztikai szakbizottságának turizmusért felelős első alelnöke, arra hívta fel a jelenlévő turisztikai miniszterek és az UNWTO vezetőit, hogy működjenek együtt a turisztikai ágazat hatékonyabb érdekképviseletéért az uniós döntéshozatali szinteken és érjék el közösen, hogy legyen külön költségvetési sora a turizmusnak az EU következő hétéves költségvetésében – tájékoztatott közleményben a magyar EP-képviselő irodája.

Negyvenedik alkalommal rendezik meg a FITUR-t Madridban

Fotó: Pixabay

A fenntartható turizmus jövőjéről és az European Green Deal kapcsolódásáról rendezett kerekasztal-beszélgetésen Ujhelyi arra is rámutatott, hogy a turisztikai ágazat szereplői között erős és egyetértő szövetségre van szükség abban, hogy hatékony részesei legyenek az új Green Dealnek. „Minden olyan döntés ugyanis, amely a klímacélok miatt érinti a közlekedést, a regionális fejlesztéseket, az energiahatékonyságot és a mezőgazdaságot, kihat a több mint huszonötmillió embernek munkát és megélhetést biztosító, európai turisztikai szektorra is” – fogalmazott a közlemény szerint.