Különleges fotópályázatot hirdetett a Vármúzeum

Forrás: turizmus.com

 2019. november 11. 16:00

Fotópályázat indult a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának Au Revoir! – Magyar származású fotográfusok Franciaországban című kiállításához kapcsolódva.

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma október 4-én nyitotta meg az Au Revoir! – Magyar származású fotográfusok Franciaországban című időszaki fotókiállítását.

Harmincegy művész több mint 200 alkotása, köztük Robert Capa, André Kertész, Brassaï és a magyar közönség előtt kevéssé ismert fotósok művei tekinthetőek meg. A kiállított képek az elmúlt közel 100 év művészetét ölelik fel.

André Steiner: Önarckép

Fotó: BTM/Mme Nicole Bajolet Steiner

A kiállításhoz kapcsolódóan a pályázat szervezői érdekes kísérletre hívnak minden profi és amatőr, fotózni szerető budapesti járókelőt.

A pályázó feladata olyan kép készítése bármilyen fényképezésre alkalmas eszközzel, amelyen a pályázó önarcképe valamilyen felületen visszatükröződve látszik, és közben Budapest valamely épületét vagy a város egy pillanatnyi hangulatát is megörökíti.

Nyeremények:

I. helyezett: Fujifilm Instax mini 9 kamera 1 csomag fotópapírral, és a nyertes kép megjelentetése plakát formájában a kisföldalatti valamelyik állomásának peronján

II. helyezett: a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának kiállításaira érvényes, a 2020. évre szóló éves bérlet 2 fő részére és a nyertes kép megjelentetése plakát formájában a kisföldalatti valamelyik állomásának peronján

III. helyezett: a nyertes kép megjelentetése plakát formájában a kisföldalatti valamelyik állomásának peronján

A pályaműveket 2019. december 10-ig lehet beküldeni, további részletekn ITT!