Magas szintű konferencia a turizmusról Brüsszelben

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 19. 18:36

Az Európai Parlament turizmussal kapcsolatos, egy napos, magas szintű konferenciát szervez szeptember 27-én Brüsszelben.

A konferenciára a turisztikai szakma képviselőin kívül politikusokat, bankszakembereket, az ENSZ és a tagállamok képviselőit és  újságírókat is várnak.

Ujhelyi István, az Európai Parlament Közlekedési és Turisztikai Bizottsága turizmusért felelős alelnöke a konferencia beharangozásaként küldött üzenetében többek között azt írta, hogy  a turizmus a gazdasági


növekedés egyik motorja, amely az EU GDP-jének több mint 5%-át adja. Ugyanakkor az ágazatnak számos kihívással kell szembenéznie, a környezetre és a helyi lakosok életére gyakorolt hatásaitól kezdve a bizonytalan munkaerőhelyzeten át az egyre növekvő versenyig.

A politikai vezetők és döntéshozók, valamint a turisztikai ágazat képviselői részvételével zajló szeptemberi konferencia fő témái lesznek a beruházások támogatása, az üzleti környezet javítása és a készségek fejlesztése; a turisztikai innováció és a digitális gazdaság; valamint Európa népszerűsítése első számú úti célként.

A konferenciát élőben lehet követni az Európai Parlament weboldalán: élő közvetítés 2017. szeptember 27. 14.00-18.50

#TourismEU

Magas szintű konferencia a turizmusról - program