SKÅL közgyűlés fejlesztési tervekkel, új projektekkel

Forrás: turizmus.com

 2021. június 04. 10:16

Május 27-én online tartotta meg éves közgyűlését a SKÅL International Hungary, a turizmus-vendéglátás menedzsereinek egyetlen, a szakmán belül szektorsemleges nemzetközi üzleti networking szervezete.

Az egyesület tavaly őszi tisztújításon megerősített elnöke, Jávorkai Péter a 2020-as évről szóló beszámolójában kifejtette, hogy a tagjainak közel 100%-át a Covid-járvány évében is megtartó egyesület tavaly számos szakmai networking prezentációval egybekötött személyes vagy online találkozót tartott, és folyamatos kapcsolattartást biztosított tagjai számára hírlevelekkel és nemzetközi szakmai webináriumokkal.

 

A tavalyi, még személyes jelenléttel megtartható üzleti networking ebédek
között új szállodanyitáshoz (Barceló Hotel) kapcsolódó ugyanúgy volt, mint az Utazás Kiállítás szakmai napján a tagoknak és a kiállítás látogatóinak az Expo Hotelben rendezett networking találkozó, vagy a Dunapark Kávéházban szervezett nyárvégi üzleti prezentáció.

Az online rendezvények közül kiemelkedett a vendéglátás válsághelyzetét és a túlélési, kitörési stratégiákat alaposan körüljáró évvégi Zoom-esemény.

A rendezvények szakmai előadói többek között olyan rangos cégektől érkeztek, mint a LOT lengyel nemzeti Légitársaság, a KPMG, a Gerbeaud, a La Fiesta Catering vagy a Lázár Lovaspark. A SKÅL emellett hagyományosan stratégiai partnerként segítette a nemzetközi „hosted buyer" látogatók akvizícióját a MICE Business Dayen is, és a vezetőség részt vett a SKÅL különböző felsőszintű döntéshozó testületeinek (SKÅL Europe, International SKÅL Council, éves kongresszusi közgyűlés) online megbeszélésein is.

A szervezet a 2021-re elfogadott tevékenységi tervben dinamikus, a 100 főt elérő taglétszám-növekedést célzott meg (jelenleg 50 tagjuk van), melyhez kapcsolódóan – az új tagokat célzó kampány és az 50%-os tagdíjkedvezmény mellett - nagyratörő terveket fogalmazott meg a szervezet elnöksége (Jávorkai Péter elnök – Travelhood, Nyúl Erika alelnök – Violin Travel, Darázs György alelnök – Lázár Lovaspark, Bocsi Andrea főtitkár – Brunszvik-Beethoven Művelődési Központ és Könyvtár).

Tájékoztatásuk szerint az új fejlesztési projekteket – a tagság bővítése, a turisztikai-vendéglátóipari hallgatókat és fiatal szakembereket tömörítő Young SKÅL Budapest csoport megalapítása, hatékonyabb PR & kommunikáció, és aktívabb nemzetközi twinning programok - kislétszámú,
hatékony munkacsoportokba kívánják szervezni,

melyek kialakítása már a közgyűlésen megkezdődött. A munkacsoportok vezetését az elnökség tagjai vállalták, a tagok kiválasztása folyamatban van.

Az idei pénzügyi tervek középpontjában is a fenti célok szerepelnek,
valamint a főként itthoni, illetve közép- és kelet-európai régiós szakmai
kapcsolatrendszer jelentős megerősítése. A SKÅL éves közgyűlésén
megerősített credoja továbbra is az, hogy ismert és elismert szakmai
felsővezetői szervezetként tagjainak magasszintű és értékközpontú hazai és nemzetközi networking-lehetőséget kínáljon releváns szakmai prezentációkkal, intenzív hazai és nemzetközi szakmai beágyazottsággal, a 'Connecting Tourism Globally', és a 'Doing Business Among Friends'  fő szlogenek, és a nemzetközi SKAL-alapelvek mentén.

A közgyűlés záró napirendi pontjában az elnök mások mellett felhívta a
tagok figyelmét a közel 13 ezer fős nemzetközi tagság és adatbázis nyújtotta kapcsolatrendszerre, és arra a rengeteg online üzleti lehetőségre, melyeket a SKÅL nemzetközi szakmai webináriumai, és az ingyenes promóciós és értékesítési lehetőségek jelentenek.