Digitális turizmus a SKÅL online prezentációján

Forrás: turizmus.com

 2021. március 25. 19:08

Alkalmazkodva a szakmai rendezvényeket is korlátozó helyzethez, 2021. március 18-án rendszeres havi networking találkozója helyett online prezentációval jelentkezett tagjai és a szakmai érdeklődők számára a SKÅL International Hungary.

A prezentáció elsődleges témájaként a szervezők – az elhúzódó turisztikai válságból való közös kilábalás és piaci újraindítás céljából – a digitális turizmust választották.
A szakmai előadó Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Zrt. alapító vezérigazgatója volt, aki a Digitális evolúció a turizmusban 1841-2020 – egy új iparág hajnala című előadásában átfogó képet adott a modern turizmus és a globális digitalizáció hatásairól, személyes példákon és nemzetközi elemzéseken keresztül. A prezentációban – amelynek fókuszában az idegenforgalmi cégek digitális átalakulásának segítése állt  – a digitális turisztikai szakértő a traveltech szektor kialakulásáról és sajátosságairól beszélve fontos támpontokat adott a hallgatóságnak a digitális kor alapvető követelményeiről. Beszélt arról, hol tart most a világ turizmusa digitalizáció szempontjából, hogyan jutott el ide, hová tart, és ehhez a vállalkozások milyen módon tudnak hozzájárulni.

Rasztovits Dávid nem titkolt szándéka, hogy előmozdítsa a 2019-es adatok szerint a kkv-k digitális érettsége szempontjából a 17 iparág közül az utolsó helyen álló turizmusban – ahol a cégek mindössze 2%-a nevezhető digitálisan érettnek – egy teljesen új, digitális ökoszisztéma létrejöttét. A szakember a résztvevők digitális oltási-utazási igazolványokkal, valamint a közeljövőben megjelenő új digitális turizmusfejlesztési stratégiával kapcsolatos kérdéseire válaszolt.

Rasztovits Dávid előadása

Fotó: SKAL International Hungary

A közel egy órás prezentációt a SKÅL-tagok részletes bemutatkozása követte, azzal a céllal, hogy a közelmúltban több új taggal bővült szervezet – támogatva a SKAL-networkinget – jobban megismerhesse egymás üzletét, ezzel is segítve a post-covid turisztikai kilábalást és újraindítást.
A szakmai rendezvény befejező részében a tagok személyes történetekkel és szakmai élete felelevenítésével megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Páldi Y. György tiszteletbeli elnökről, akinek elévülhetetlen érdemei voltak a SKÅL International 2004-es magyarországi újraalapításában és 10 évig történő vezetésében. Nevéhez fűződik többek között három magyar SKÅL-klub (SKÅL Budapest, SKÅL Eastern Hungary – Debrecen és SKÅL Western Hungary & Lake Balaton – Hévíz) megalapítása, illetve a 2009-es, 1000 fős, 75 ország legmagasabb szintű turisztikai-vendéglátóipari vezetőit vendégül látó, nagy sikerű 75. SKÅL World Congress budapesti megszervezése.
Jávorkai Péter, a SKÅL International Hungary elnöke az esemény végén
kiemelte, hogy a SKÅL idén a rendszeres szakmai webinarok és később
személyes találkozók mellett 50%-os tagdíjkedvezménnyel szeretné meglévő és idén belépő új tagjai számára is biztosítani a 100 országban 13 ezer főt számláló nemzetközi kapcsolatrendszer által nyújtott előnyöket és a turisztikai újraindításhoz elengedhetetlenül szükséges nemzetközi
kapcsolattartást. Az egyesület vezetője megemlítette még a SKÅL Europe
alapító tagjaként a visiteuropewithskal.eu oldalon a magyar tagok által is
ingyenesen igénybe vehető céges megjelenést.