125 éves a Centrál Kávéház

 2012. október 11. 21:13

Nosztalgia menüvel, még bőségesebb reggeli választékkal, kávéházi beszélgetésekkel csábítja a jövőben vendégeit a 125. születésnapját ünneplő Centrál kávéház, amelyet 2000-ben újított fel a tulajdonos Somody Imre.
Az új étlap gerincét az a választék alkotja, amelyet a magyar gasztronómia aranykorának szokás emlegetni. Kalocsai Gábor séf jelszava: Könnyed Budapesti Konyha. Példaképeinek Marshall Józsefet, Gundel Károlyt és a saját nagymamáját tekinti, akik kiválóan főztek.

Az irányzat a régi ételek beillesztését takarja a mai étrendbe, ilyen a Csekonics saláta, a vörösboros marhapofa polentával, a langyos burgonyasalátás bécsi szelet, a rákmeridon. Mindez ismét része lehet a hétköznapok kínálatának, megfizethető árakon – ígérte a tulajdonos. Október utolsó hétvégéjén speciális, születésnapi menüket kóstolhat a nagyközönség.
Még nagyobb megbecsüléssel fogadják törzsvendégeiket – ez is a régi kor sajátja volt, és ma fontosabb, mint valaha. Az itt dolgozó fiatalok, egyetemi hallgatók, írók, művészek ma már azt is tudják, hol vannak a konnektorok a laptopok csatlakozóinak, a pincérek pedig számon tartják, hogyan isszák a kávét.
Az október végén induló Centrál Klub aktuális kulturális témákat állít majd a fókuszba, elsősorban a gasztronómia, a divat az építészet területéről.