A Bidroom.com nem kér jutalékot

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 26. 15:34

A versenytársakénál alacsonyabb árakat ígér a fogyasztóknak, miközben kedvezőbb feltételeket kínál a szálláshelyeknek a Bidroom.

A Bidroom egy szállodafoglalási portál, amely most érkezett meg Magyarországra is. A 2014-ben Hágában alapított Bidroom.com célja az online piacon lévő status quo megdöntése.

A holland startup a versenytársakhoz képest alacsonyabb árakat képes nyújtani, mivel az egyéb foglalási oldalakon elkért, akár 25 százalékos jutalékkal ellentétben a www.bidroom.com felé a szálláshelyeknek nem kell jutalékot fizetni. A szálláshelyeknek egy egyszeri regisztrációs díjat kell fizetni az aktiválásért és a jutalékmentes foglalásokért. A Bidroom mindössze egy minimum öt százalékos kedvezményt kér a konkurens foglalói oldalakon feltüntetett árakhoz képest.

Kérdésünkre, hogy nem mennek-e szembe az árparitás tilalmáról szóló szabályokkal, azt a választ kaptuk, hogy Bidroom egy zárt felhasználói közösség, hiszen a szálláshelyektől kapott kedvezményes árak csak egy alacsony díjú regisztrációt követően jelennek meg a felhasználók számára (tehát, mind a szálláshely, mind a felhasználó regisztrációs díjat fizet). A cég álláspontja szerint ezzel a megoldással nem szegik meg a sok országban élő árparitás tilalmat.

A cég ügyvezető igazgatója és társalapítója, Michael Ros. Számára nem ismeretlen terep a turisztikai portálok beindítása. Korábban már felépített egy online utazási irodát, a holland Travelservice-t. Részben az itt szerzett tapasztalatát kamatoztatja a Bidroom startupban.

A magyar piac felé Rázsó Milán érkezése jelentette a nyitást. A cég értékesítési igazgatója korábban az agoda.com-nál, illetve az Expedia-nál dolgozott Budapesten, majd Délkelet-Ázsiában.